Градовете с най-много туристи в света - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Градовете с най-много туристи в света
Автор: Peika.bg
Градовете с най-много туристи в света

Според последния доклад на Euromonitor International (компания за пазарни проучвания, която предоставя задълбочени данни и анализи на пазарите по целия свят), кралицата на туризма е Лондон.

Има 19,56 милиона международни пристигания, регистрирани през последната година в британската столица, Париж, който заема второ място, е посрещнал 19.09, а Истанбул, който завършва подиума, е видял 14.72 пристигащи.

От подиума откриваме Анталия, друг турски град, с 13,33 милиона туристи. След петото място Рим, първият италиански град в класацията, с 10,32 милиона, след това над 7 милиона посетители има съответно Прага, Амстердам и Барселона с 9,15, 8,84 и 7,01 милиона.

6 604 400 туристи. Милано е оживен италиански метрополис. Той е известен като глобален център на модата, дизайна и финансите.

6 634 700 туристи. Виена е столицата на Австрия, разположена на река Дунав. Известна е с богатата си културна история, величествена архитектура и музикална традиция.

7 016 600 туристи. Барселона е оживената столица на каталунския регион в Испания, разположена на брега на Средиземно море. Известна е с уникалната си архитектура, особено с творбите на Гауди, като Саграда Фамилия, Парк Гюел и Каса Батло.

8 835 400 туристи. Амстердам е столицата на Нидерландия, известна със своите живописни канали, историческа архитектура и спокойна атмосфера.

9 150 900 туристи. Прага е столицата на Чешката република, разположена на река Вълтава. Известен е като "Градът на стоте кули" заради готическите си кули и църкви.

10 317 000 туристи. Рим е столицата на Италия и един от най-историческите градове в света. Известен като "Вечния град", той е известен със своите древни паметници, включително Колизеума, Пантеона и Римския форум.

13 332 100 туристи. Анталия е туристически град на средиземноморското крайбрежие на Турция, известен със своите прекрасни плажове, мек климат и кристално чисти води.

14 715 900 туристи. Истанбул е уникален град, който обхваща два континента, Европа и Азия, разделени от Босфора. По-рано известен като Византия, а след това Константинопол, той е бил столица на три велики империи: римска, византийска и османска.

19 087 900 туристи. Париж, "Градът на светлината", градът на влюбените, Сена, Айфеловата кула, кафенета и модни магазини, Лувъра и други музеи, Монмартър и Монпарнас, Операта... В Париж няма как да скучаете!

19 559 900 туристи. Лондон е столицата на Обединеното кралство, разположена на река Темза. Това е космополитен и мултикултурен град, известен със своите исторически и културни места, като Уестминстърския дворец, Лондонската кула, Британския музей и Tate Modern.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин