Художник от Африка прави графити, които взаимодействат със заобикалящата го среда - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Художник от Африка прави графити, които взаимодействат със заобикалящата го среда
Автор: Peika.bg

Градският художник "Falko One" носи живот и колорит по улиците на градовете в Южна Африка

След тридесет и две години като художник на графити, Фалко изиграва значителна роля в развитието на графитната сцена в Южна Африка, оставяйки следите си върху самотни стени. Стенописите на художника често приличат на местна дива природа, която също умело взаимодейства с различни елементи на сградите, като прозорци, тръби или климатици.

През 2010 г. Фалко стартира проект, наречен „Имало едно градче", където рисува пътя си из Южна Африка, превръщайки бедни квартали в галерии на открито, които привличат туристи. Ярки слонове във всички форми са най-разпространените му и разпознаваеми произведения на изкуството. Разгледайте галерията, за да видите най-невероятните му творения, рисувани със спрей!

Кариерата на Falko One стартира с изкуство и графити през 1988 г., по време на заниманията му с хип хоп в Кейптаун, Южна Африка. Това е всичко, което прави и иска да прави до ден днешен. Слоновете започва да рисува през 2014 г. Първият се е появил в Дакар, Сенегал.

Художникът обяснява мотивацията си да рисува слонове:

"Накратко, хората от селото не бяха доволни от мен да рисувам пилета (защото точно това рисувах известно време преди това). Незнайно защо пилетата създадоха доста проблеми. Поех риск и нарисувах това, което мислех, че ще бъде "неутрално"... И оттук семената бяха засадени. Сега работата ми се превърна в използване на въздушното пространство, прозорци и дървета... По принцип се опитвам да включа своите произведения в обществото."

Фалко прави красиви графити със свойте ненатрапчиви методи за рисуване, така че те да не се сблъскват с околната среда или с местните жители. Понякога графитите могат да изглеждат страхотно сами по себе си, но да не отговарят на обстановката. Работата на Фалко измества тази представа и съжителства със заобикалящия свят. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин