Идеи какво да правим, когато навън времето е лошо - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Идеи какво да правим, когато навън времето е лошо
Автор: Елена Исаева

Понякога душата ни жадува за пътешествие, но се оказва, че времето е доста лошо и това проваля плановете ни. Какво обаче да правим в такъв ден като вече сме се на строили, че ще пътешестваме?

Имам няколко предложения за вас, които определено ще запълнят деня ви, пък и от тях може да ви хрумне идея за следващо пътуване. Както ще видите почти всички са свързани по един или друг начин с пътуване, за да не отиде съвсем на вятъра този ден, който се предвидили за пътешествия. Ето ги и тях:

Идеи какво да правим, когато навън времето е лошо
Снимка: pixabay.com

1.Посетете виртуално някой музей. Това винаги е добра идея, не само за да се богатите, но и да погледнете предварително музеи по света, в които сте планирали да отидете. Така освен, че ще ги видите отвътре, ще може да чуете тяхната история както и факти за всички експонати вътре. Освен това, подобен тип музейно посещение, ви дава възможност да видите места, до които или няма как или не можете да отидете физически.

2.Прочетете книга свързана с пътешествие, такава каквато сюжетът ѝ се развива на любимо ваше място или просто отворете някоя книга с мечтани места и почерпете идеи за следващи екскурзии и почивки. Ето едно книжно пътешествие, на което може да се отдадете в дъждовния ден.

3.Гледайте някой интересен филм. Пуснете си някой забавен филм, на който действието се развива в любимия ви град или държава. А може да гледате и някой документален филм за някое мистериозно място, например. Определено ще почерпите иде за следващата си екскурзия и ще научите нещо ново, което не сте подозирали, че съществува.

4.Направете си списък с всички места, които искате да посетите през следващата година. Когато посетите някое от тях, отбележете го и продължете нататък по списъка. Това е забавно, а и действа доста стимулиращо, когато започнете да отбелязвате вече посетените от вас места.

5.Ако имате деца направете си забавна географска игра, например кой град в коя държава е, или всеки да избори градове с буквите от своето име. Разчупете малко нещата. Така хем ще се забавлявате, хем ще научите децата си на интересни неща за света. Забавно е , опитайте.

6.Ако сте творческа натура нарисувайте картина на любимия си град или напишете стихотворение за него (каквото ви влече). Но дори творенето на подобен тип неща да не е за вас, все пак опитайте и кой знае, може да изкочи някой скрит талант от вас, за който изобщо не сте подозирали до сега.

7.Разледайте стари снимки и картички от местата, на които сте били и си припомнете тези пътешествия. Ако имате желание напишете и пътепис за тях, опишете някоя забавна случка. Може пък и да се получи нещо наистина интересно.

8.Направете си вечеря от някоя чуждестранна кухня. Може да сготвите нещо вече познато или да опитате някоя съвсем нова рецепта от интернационалната кухня. Дори да не ви се получи много добре, поне ще се забавлявате и ще опитате нещо съвсем ново и по този начин ще се разнообразите и ще запълните деня си.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин