Идеи за дъждовна почивка - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Идеи за дъждовна почивка
Автор: Мира Янева
Идеи за дъждовна почивка

Или какво бихте могли да правите, ако по време на лятната ви почивка се излива толкова много дъжд, че по-скоро бихте ръждясали, отколкото да се върнете с някакъв тен

Да бяхте предвидили какво ще бъде времето, когато още през март резервирахте тази почивка за август! Да, и през август вали дъжд. А ако не сте се справили успешно с дешифрирането на метеорологичната обстановка – спокойно, това и синоптиците не го направят кой знае колко добре. Не е нужно обаче по този повод да умрете от скука в хотелската стая и да проклинате нерадостната си съдба, докато стане време да си хващате обратния път. Предлагаме ви няколко неща, които да хвърлят спасителен пояс на почивката ви и да я задържат на повърхността - при доброто изкарване.

Спасителен пояс 1: Преоткрийте хотела си

Най-вероятно досега сте познавали хотела си единствено по маршрута стая-блок маса-рецепция. Време е да разширите мирогледа си и да видите какви други забавления се намират под носа ви. Може би имате включено в цената безплатно ползване на фитнес, сауна, билярдна или спортна зала? Можете да се поглезите с разкрасителна процедура или масаж – така или иначе сте на почивка.

Спасителен пояс 2: Почивка на вкус

Опитайте местната кухня – на бавен, задушевен обяд със спътниците си. Попитайте в хотела за ресторант с добра местна кухня. А може и да не е местна. Защо не точно тук за пръв път да опитате индонезийско, тайландско или друго екзотично ястие, на което ще имате достатъчно време да се насладите.

Спасителен пояс 3: Културно залитане

Дори и да не сте любители на музеите и галериите, понякога можете да останете приятно изненадани от някои. В тях можете да научите любопитни факти за града, който вероятно възприемате само като курорт с плажове.

Спасителен пояс 4: Купете си вестник

Не за да се информирате за курса на долара или местните проблеми. А за да видите какви са местните събития за следващите дни. Обикновено туристическият сезон е времето, когато се организират многобройни забавления и тематични вечери. Можете да проверите и в нашата секция със събития.

Спасителен пояс 5: Всичко коз

Дано не сте забравили да мушнете в багажа тестето карти и шаха. Не тежат кой знае колко, но са животоспасяващи при дъждовно стечение на обстоятелствата. Можете да си организирате и турнир, в който останалият на последно място купува следващите питиета.

Спасителен пояс 6: Пожълтелите страници

Дъждовното време ви подканва да разлистите и някоя книга. Мислите, че това е нещо, което можете да правите и у дома? Да, но сега можете да го направите различно - отидете в местна книжарница за нови или антикварни книги и потърсете нещо за историята и хората на града, в който се намирате. Така ще видите мястото по съвсем различен начин. А и продавачите в антикварните магазини са пълни с интересни истории и могат да ви разкажат куп градски легенди.

Спасителен пояс 7: Кино

Киното ви е спасявало от скуката в толкова други случаи, и сега няма да ви подведе. Може да успеете да гледате филм, който сте пропуснали в собствения си град или такъв, който още не се прожектира там.

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
ЛаМаринка Винена, 10.08.2012 | 16:50
Супер! А ако сте с половинката си, обичайте се по дъждовному!:)
Абонирайте се за нашия бюлетин