Идеи за пикник в Южния парк в София! - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Идеи за пикник в Южния парк в София!
Автор: Боряна Кръстева

В този свеж сезон е време за повече време навън. Ако не можете да се измъкнете от града, потърсете забавления в градския парк! Днес се насочваме към Южния парк в София, за да ви дадем идеи за пролетен пикник!

Това е един от най-големите паркове в столицата. Той е заключен между бул. „Петко Ю. Тодоров“ на запад, ул. „Бяла черква“ на север, ул. „Хенрих Ибсен“ на юг и югозапад и улица „Козяк“ на изток. А на нас - екипът на Peika.bg ни е един от най-любимите градски паркове. Затова, без да губим повече време, се отправяме за една приятна разходка! Идвате ли?

Щом ще си правите пикник, първо изберете мястото. Избягвайте най-централните алеи и се ориентирайте към по-вътрешните части на парка. Така ще можете необезкопоявани да се насладите както на храната, така и на хубавото време. Тези от вас, които пък обичат да са в центъра на събитията, могат да се настанят на поляната зад паметника с птиците.

Там често можете да видите хора, които играят на фризби, федербал, волейбол. Други пък са опънали хамаци на няколкото иглолистни дръвчета. Трети просто се препичат, похапват нещо вкусно или се разхлаждат с някой фреш.

Ако харесвате уютни и зелени поляни, но искате да сте по-усамотени, то най-добре започнете търсенето на подходящо място като влезете в парка от бул. "Петко Ю. Тодоров" (и ул. "Нишава"). Първо ще се насладите на прекрасните лалета и други пролетни цветя, които греят в градинките през този сезон.

На фона на заснежената още Витоша гледката е прекрасна. Ако пък спонтанно решите да си правите пикник, тук ще намерите доста вкусотийки.

След като вече сте в парка, тръгнете към храма "Свети Стефан". Преди да стигнете до него, ще минете покрай малко езерце, в което плуват патици, а често рибари хвърлят въдиците си в него.

След като подминете храма, се оглеждайте за възвишение вляво. Изкачете се по пътеката и там ще откриете една прекрасна поляна с гледка към Витоша. Ще се ориентирате по старите пейки, разположени в кръг, на върха на самото възвишение. Тук рядко ще срещнете други хора, така че е чудесно място за необезпокояван пикник.

Другото място е на път за второто такова възвишение, което се отличава с наскоро боядисаните места на сядане, отново разположени в кръг. Малко преди да се изкачите до пейките, вляво ще видите това прекрасно дърво:

Не е ли чудесно за пинкин в по-топлите дни? Тук ще сте по-ниско и няма да се притеснявате, че внезапно появил се вятър ще задигне инвентара ви за пикник.

И за финал, ако искате да ви е по-удобно, отидете на поляната с каменните масички и столчета. Добре е да си носите нещо меко за сядане - шалте, одеяло, възглавничка или просто някаква върха дреха. Поляната често става сцена на детски (и не само) рождени дни. Има много място, на което можете да се развихрите, да поиграете и да се насладите на времето, прекарано навън.

Идеи за храни и напитки, подходящи за пикник:
- сандвичи
- баница
- дребни соленки или сладки
- мекици, бухти и всичко, което ви напомня за закуските на баба
- плодове
- свежи салати
- ядки
- фреш (може да си го изцедите вкъщи или да си го купите в парка)
- сайдер
- вино
- бира
- вода (не само за пиене, а и за миене. Можете да измиете съдовете и приборите си и да си ги приберете чисти вкъщи)

Идеи за пикник в Южния парк в София!

Вещи, полезни за пикник:
- шалте + одеяло
- може и покривка, която да използвате и за храната, и за да седнете на нея
- прибори (можете да вземете тези, с които ходите на планина)
- кутии или буркани, които се затварят добре
- чаши и/или термос
- салфетки
- мокри кърпички
- торба за отпадъци - Винаги почиствайте след себе си!

***

Снимките от парка са направени с най-новото попълнение в колекцията на Samsung - Galaxy S10+. Той е част от новата серия премиум смартфони: Galaxy S10, с която Samsung отбелязва 10 години от лансирането на първия Galaxy S. Всяко от уникалните устройства (Galaxy S10e, Galaxy S10, Galaxy S10+) комбинира най-важните за потребителите характеристики - иновативни технологии в дисплея, първокласни камери и супер висока производителност.

Идеи за пикник в Южния парк в София!
Идеи за пикник в Южния парк в София!

Смартфоните са снабдени с най-добрия екран на Samsung досега и с първия в света динамичен sAMOLED дисплей. Galaxy S10 и S10+ са първите смартфони със сертифицирани HDR10+ дисплеи, които осигуряват ярко цифрово съдържание.

Едно от най-впечатляващите неща за вас - пътешественици, със сигурност ще е първокласната камера. Galaxy S10+ разполага с три основни сензора, сред които ултраширок обектив с 123-градусово поле на видимост, подобно на човешкото око. Той е перфектен за впечатляващи пейзажи, големи панорами и групови снимки. Освен това смартфонът прави автоматични препоръки за композиране, така че да можете да направите снимките си по-добри отвсякога и разпознава 30 сцени, като настройва цветовете така, че всички ваши кадри да изглеждат на най-високо ниво.

Идеи за пикник в Южния парк в София!

Трите задни и двете предни камери на Galaxy S10+ ще ви позволят да правите перфектни снимки и видеоклипове на хора, храни, пейзажи, движещи се обекти. Можете да избирате филтри, докато снимате или да се възползвате от ръчните настройки, подобно на професионалните фотоапарати.

Освен това линията Galaxy има и три елегантни преносими устройства - часовниците Galaxy Watch Active и Galaxy Fit/ Fit е, както и безжичните слушалки Galaxy Buds. Те са елегантни, модерни и улесняват поддържането на активна и добра физическа форма всеки ден.

Идеи за пикник в Южния парк в София!

Samsung задава нови стандарти и предлага премиум смартфон изживяване! Преживейте го!

 ***

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Evelina Lazarova, 15.03.2024 | 17:27
Можете ли да пратите примерните координати на поляната с масичките и столчетата? Много ми хареса мястото, а не се ориентирам много добре. Предварително благодаря и желая лек ден:)
Абонирайте се за нашия бюлетин