Идея за уикенд разходка около Русе – Лесопарк „Липник“ - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Идея за уикенд разходка около Русе – Лесопарк „Липник“
Автор: Елена Исаева

Есентта е един от най – красивите сезони, защото тогава всичко става някак златно. Дърветата и храстите се обагрят в златисти тонове и всичко изглежда направо вълшебно. Ози сезон е най – подходящ за посещение на паркове и разходки сред природата, дпкато все още не са окапали листата на дърветата. Ако искате да се разходите на някои различно място, посетете Русе и околността, определено има какво да се види в този район.

Русе е един от най – красивите български градове, разположени на река Дунав. Не е случаен фактът, че го наричат дори „Малката Виена“. Градът по нищо не отстъпва на австрийската столица. В него има много какво да се види, а близостта му до Букурещ (около 80 километра), го прави още по – привлекателен за екскурзии и почивки.

Идея за уикенд разходка около Русе – Лесопарк „Липник“
Снимка: wikipedia.org

Освен, разбира се всички традиционни забележителности, които може да посетите в речния град Русе, ако разполагате с достатъчно време разходете се и из лесопарк „Липник“. Определено няма да съжалявате.

Лесопаркът се намира на около десетина километра от Русе, съвсем близко до село Николово. Паркът носи името „Липник“ заради наистина огромният масив от липови насаждения, който е и най – големият такъв в цяла България. Русенци го наричат с името „Текето“. Мястото е много красво, сякаш е излязло от някоя вълшебна приказка. Есентта е може би най – подходящо да го посетите, защото тогава ще имате възможността да се насладите на един прекрасен есенен пейзаж от различни златисти тонове на кафяво, жълто и оранжево. Наистина една вълшебна приказка.

В лесопарка може да наемете лодка и да се разходите с нея, да се отдадете на риболов или просто да си починете от забързаното ежедневие на големия град. Освен това мястото е многог подходящо и за деца на всякаква възраст. Въздухът е чист, има много алеи за разходки, както и различни кътове, които много ще се харесат, както на вас, така и на децата. Едно такова място е например една малка дървена къщичка, която местните наричат „Къщата на Баба Яга“.

Идея за уикенд разходка около Русе – Лесопарк „Липник“
Снимка: wikipedia.org

Интересно е да се отбележи за лесопарк „Липник“ е, че една от многото резиденции на Тодор Живков е била именно тук. Един от най – честите гости в нея е бил румънският диктатор Чаушеску. Резиденцията включва две двуетажни сгради, с доста големи апартаменти, които били проектирани съвсем еднакво. Разликата била само в цвета на мокетите – на Живков били червени, а на Чаушеску – сини.

Освен красивите пейзажи, риболов и разходка с лодка, леспоарк „Липник“ може да предложи на своите посетители и мини зоологическа градина, която много ще се хареса на децата. В нея има две мечки, стадо козички и други животни, на които децата могат да се радват.

Ако искате да се отдадете на по – дълга почивка тук, а не само на разходка, в лесопарка има и хотел, в който може да отседнете, за да усетите максимално красотата и спокойствието на това прекрасно място. Ето още една идея за уикенд почивка в България на едно наистина прекрасно място, което не се споменава в туристическите брошури, а определено заслужава място там. Отидете и се уверете сами.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин