Интересни събития този уикенд (10-12 юли) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Интересни събития този уикенд (10-12 юли)
Статията се отнася за изминал период.
Вижте най-актуалната информация за събития този уикенд
Автор: Мария Ангелова
Интересни събития този уикенд (10-12 юли)
Снимка: Thinkstock/Guliver

Няколко идеи за интересни фестивали и събития този уикенд, заради които си струва да попътувате:

Bansko Beat

10-11 юли, Банско

Популярни банди, инди рок групи и реге изпълнители се събират на сцена в центъра на Банско. Първият хедлайнер на Bansko Beat – James Arthur, е абсолютен хит. Британецът стана популярен през 2012 г. с победата си в X Factor Великобритания. Непосредствено след това излезе и първият му сингъл - “Impossible”. Французите Mo ’Kalamity са реге изненадата, ще чуете още Sam Feldt, Phuture Shock, Sentimental Swingers, Jeremy?. Вход свободен. Вижте още акценти от програмата на Bansko Beat.

*

Electrosphere - музикален фестивал 

10-12 юли, Гара Бов

За пореден път сред природата, пред голямата скала на Гара Бов под синьото небе и звездите ще се проведе фестивалът Electrosphere. Steven (Metropolis), Balthazar & JackRock (Renesanz), Deso, Izabella, Vladislav Rashkov са сред акцентите. Научете повече за фестивала Electrosphere.

*

Велопоход до манастир Свети Иван Пусти

11 юли, край Враца

Дирекция на ПП „ Врачански Балкан” организира велоизлет до скалния манастир „Иван Пусти”. Маршрутът преминава през кв. Бистрец, продължава по земен път през вилната зона и достига до подножието на манастира. Водач на групата ще бъде Александър Александров от Велоклуб „Скала”. Преходът ще бъде с продължителност около 4 часа и е подходящ за любители колоездачи - възрастни и деца над 10 г. (с придружител). Изискване към участниците е да носят предпазни каски, светлоотразителни жилетки, резервна гума, храна и вода за деня. Подробности за прехода ще откриете тук.

*

Музиката на Петър Дънов - концерт

11 юли, София

Ако сте в София в съботния ден, запознайте се с нещо интересно - концерт с музиката на Петър Дънов в Софийската филхармония. Подробности за концерта. 

*

Фестивал на пясъчните фигури

до 30 септември, Бургас 

Всяка година в Морската градина на Бургас се появява магичен свят от пясък. През 2015 г. темата е "На сафари с фотоапарат". Повече информация за Фестивала на пясъчните фигури в Бургас.

*

Народна астрономия и метеорология - интерактивна изложба

юни-юли, Етъра

Тази интерактивна изложба в Етъра ще ви покаже светогледа на предците ни като усетите мъглата като Змей, бълващ дим от ноздрите си; да видите как на Гергьовден всяка капка става на жълтица; да срещнете Голямата мечка и да научите много интересни методи за познаване на времето по природни явления, растения и животни; да се научите как се правят гадания и магии; да преоткриете съзвездията по интерактивен макет на северната небесна полусфера; да се забавлявате с гатанки, приказки, и още много други. Повече за изложбата Наордна астрономия и метеорология.

*

В ЧУЖБИНА

Европейски фестивал на балоните

8-12 юли, Барселона

Цветни балони с горещ въздух се издигат в небето на Барселона. Прочетете повече за Европейския фестивал на балоните.

*

Джаз фестивал в Монтрьо

4-19 юли, Монтрьо

Джаз фестивалът в Монтрьо се провежда на брега на Женевското езеро и е един от най-големите музикални фестивали в Швейцария. Прочетете подробности за Джаз фестивала в Монтрьо

*

Бягане с биковете в Памплона

6-14 юли, Памплона

По време на фиестата на Сан Фермин всяка сутрин десетки безразсъдни хора тичат пред биковете из тесните улички на Памплона. Прочетете повече за бягането с бикове в Памплона

***

Открийте още стотици идеи за интересни събития в България и по света.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин