Интересни събития този уикенд (12-13 април) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Интересни събития този уикенд (12-13 април)
Статията се отнася за изминал период.
Вижте най-актуалната информация за събития този уикенд
Автор: Мария Ангелова
Интересни събития този уикенд (12-13 април)
Снимка: Fabrizio Sciami

Ето някои от интересните събития, с които да оползотворите уикенда, дори и да се окаже по пролетно дъждовен. Разгледайте и акцентите от събития за деца този уикенд.

Пролетен базар за ръчно творчество

12-13 април, Пловдив

Подарете си пролетно настроение, среща с талантливи творци, а защо не и някоя красива вещ, изработена с любов и въображение. В мол Галерия Пловдив два дни ще можете да посетите Пролетния базар за ръчно творчество.

*

Изложба Лов, риболов, спорт 

10-13 април, Интер Експо Център - София

Топлите дни идват и събуждат интереса ни към любимото хоби сред природата или към предпочитания спорт. За това ще ни помогне специализираната изложба Лов, риболов, спорт. Тя ще се проведе от 10 до 13 април 2014 г. в Интер Експо Център – София. Вижте подробности за Лов, риболов и спорт.

*

Digital biblio technologies - конференция за електронни издателски технологии

11 април, София

Целта на конференцията е да представи опита и вижданията на водещи специалисти по електронно публикуване и електронни технологии, да бъде място за споделяне на идеи, информация и виждания за развитие на пазара и технологиите. Digital Biblio Technologies е място за установяване на контакт между издателския и технологичния сектор, запълването на празнината между професионалистите от сферата на съдържанието и технологиите и подпомагане създаването на нови партньорства и бизнес модели. Вижте темите на конференцията Digital biblio technologies.

*

Venus in Leather - Мартина, Самакитка и Мартина, Femme fatale 

11 април, София

Пролетта кара момичетата да празнуват и тъй като тя вече е факт, две Венери, облечени в кожа, най-любезно ви канят да се присъедините към тяхното чудно соаре. Мартина, Самакитка и Мартина, Femme fatale ще обединят сили и музикални влечения на 11 април, с един чудесен музикален mash-up, включващ най-доброто от нежното звучене на new wave, coldwave, darkwave, synthpop, electropop теченията. Подробности за Venus in Leather.

*

Вятърът в тополите

12 април, София

Едновременно забавна и тъжна постановка за неосъществените приключения, за малките радости и тополите на отсрещния хълм, които се поклащат на вятъра и мамят към непознатото. В Младежкия театър. Подробности за постановката "Вятърът в тополите".

*

Пролетна изложба на минерали и скъпоценни камъни

10-13 април, София

От 10 до 13 април в Националния Музей “Земята и хората” ще се проведе Пролетно изложение на минерали, фосили и скъпоценни камъни – в рамките на традиционните „Дни на минералите”. Научете какво можете да видите на изложбата на скъпоценни камъни.

*

Национално турне „Музеят на Кметъла“

12 април, София

Националното турне „Музеят на Кметъла“ пристига в София. Нестандартната идея на Цонко Цонев е да покаже ценните експонати, събрани през годините в личната му колекция. В пътуващата рок експозиция е включена колекция от китари с автографи, макет на паметника на Рони Джеймс Дио, златният албум на Deep Purple - "Burn", който е само в 50 екземпляра в целия свят, с автограф на Глен Хюз, уникални албуми и предмети от музиканти и групи, които са гостували през годините в рок-столицата на България – Каварна. Подробности за откриването на Музея на Кметъла.

*

Фестивал на лалето

1-30 април, Истанбул

От първите дни на април Истанбул става няколко пъти по-цветен и се превръща в столица на лалетата. Шарените цветя можете да видите навсякъде из града, има и няколко свързани изложби. Подробности за Фестивала на лалето в Истанбул.

*

Семе българско - фестивал

12-13 април, Севлиево

За първи път се провежда фестивалът "Семе българско", който ще включва работилници, лекции, кулинарна борса, конкурс за изтърсак и много други. Подробности за фестивала Семе българско.

***

Вижте всичко от секция Събития по дати, теми и градове!

Вижте идеи къде да отидем уикенда.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин