Интересни събития този уикенд (12-14 август) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Интересни събития този уикенд (12-14 август)
Статията се отнася за изминал период.
Вижте най-актуалната информация за събития за деца
Автор: Peika.bg
Интересни събития този уикенд (12-14 август)

Нашите любими събития този уикенд - подредени по градове и по дати.

 

За повече информация последвайте линковете.

Ако не намерите своето събитие, разгледайте и стотиците ни идеи за уикенд пътешествия.

Ц Я Л А  Б Ъ Л Г А Р И Я

Звезден дъжд от Персеиди

от края на юли до края на август, пик 11 срещу 12 август 

Всяка година от края на юли до края на август в нощното небе се наблюдават стотици падащи звезди - метеоро (отломки от кометата Суифт-Тътъл). Най-много падащи звезди могат да се наблюдават в нощта на 12 срещу 13 август, но 

Научете повече за Персеидите.

*

С О Ф И Я

Кино за пътешественици

4-14 август, Културен център G8 и Евросинема

Ако ви се гледат филми за пътешествия всякакви, това е вашето събитие. Ако искате в киносалон, ако искате - в лятно кино. Препоръчително е да си закупите билет предварително. Вижте програмата на Кино за пътешественици.

*

Н Е С Е Б Ъ Р

Празник на Несебър - чуй Несебър

14-15 август

Многобройни местни таланти ще изнасят музикални представления на различни локации из целия град. Ключовите местенца обаче са пред Читалището, на Метрополията и на площад Месамбрия. Туристи и местни ще се забавляват заедно. Не пропускайте и вие! Вижте пълната програма на празника на Несебър.

*

Б У Р Г А С

Фестивал на пясъчните фигури

до края на септември, Бургас 

Всяка година в Морската градина на Бургас се появява магичен свят от пясък. Очаквайте актуална информация за Фестивала на пясъчните фигури в Бургас.

*

Summer Chaos Festival

13 август, Стадион Лазур

Това лято Бургас отново ще бъде домакин на музикален фестивал. Summer Choas Festival се завръща с хедлайнър The Prodigy. Очаква се обявяването и на останалите участници. 

*

В А Р Н А

Summer Salsa Fest Varna

11-14 август

Ако се чудите какво е Summer Salsa Fest Varna, това е 3-дневен, нощен плажен танцов маратон на открито. Уроци, шоу програми, партита - вижте подробности и програма на Summer Salsa fest Varna.

*

Radar Festival Beyond Music

10-14 август, 20:00 часа

Събитие, което умело обединява музиката с различни други форми на изкуството като танц, видео арт, театър и дори нови технологии. Насладете се на гениални завършени произведения както и остроумни импровизации.

*

Фестивал на хвърчилата

13-14 август, 10:00 часа, Аспарухов плаж

Стотици пъстри хвърчила, управлявани от малки и големи, ще полетят в небето. Освен парад на фвърчилата програмата предвижда и конкурс за най-красив модел хвърчило, обучение на спортни хвърчила, както и състезания с различни летящи предмети.

*

Т Ю Л Е Н О В О

Тюленово арт-фест

10-14 август

Литература, фотография, детски рисунки, гмуркане, музика, творчески базар, открита книжарница... Ще има от всичко на Тюленово арт фест, който ще се проведе от 10 до 13 август 2016 г. в село Тюленово, на Северното Черноморие. Повече за Тюленово арт фест.

*

Б А Н С К О

Джаз фестивал Банско

6-13 август, централният площад на Банско

Джем сешън под звездите в лятната прохлада на вечерите в Пирин. За пореден път Джаз фестивал Банско ще събере български и световни музиканти на централния площад в Банско. Вход свободен. Научете още за Международен джаз фестивал Банско

*

С Л Ъ Н Ч Е В  Б Р Я Г

Solar Summer Festival

30 юли - 20 август, Cacao Beach

Вече 13 години Solar Summer е основен генератор на енергия и летни музикални вълнения на електронната сцена у нас. Фестивалът ще бъде открит на 30 юли с Мark Knight и ще приключи на 20 август с Victor Calderone. Oсвен тях организаторите от Yalta Club ще посрещнат на Cacao Beach Club - Fedde Le Grand, Dubfire, Sharam, Danny Tenaglia, Joseph Capriari, както и една от най-популярните техно двойки в света Аdam Beyer и Ida Engberg. Тази година програмата на Solar Summer ще покаже и нежната, женска страна на електронната музика в лицето на Samanta, Anna и разбира се Ida Engberg. Вижте пълната програма на Solar Summer 2016.

 

*

В  Ч У Ж Б И Н А

Фестивал на духовата музика Гуча

11-13 август, ГучаСърбия

Фестивалът на духовата музика в сръбското село Гуча неслучайно носи мотото "Лудост, произведена в Сърбия". Селцето не само има най-известния оркестър от тромпетисти в Европа, но и заслужено се превърна в гореща точка за всички духови оркестри от региона. Научете още за Гуча.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин