Интересни събития този уикенд (25-27 септември) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Интересни събития този уикенд (25-27 септември)
Статията се отнася за изминал период.
Вижте най-актуалната информация за събития този уикенд
Автор: Мария Ангелова
Интересни събития този уикенд (25-27 септември)

Няколко идеи за интересни фестивали и събития този уикенд, заради които си струва да попътувате (вижте и любимите ни събития за деца). Ако не откриете своето събитие, разгледайте категорията ни Уикенд с хиляди идеи за пътуване из всички кътчета на България. Или се включете в предизвикателството 50 места, които да обиколите в България през 2015 г.

Северно сияние - фестивал за нордско кино

24 септември - 1 октомври, София

В програмата на седмото издание на фестивала ще бъдат включени 15 премиерни заглавия от Дания, Естония, Исландия, Норвегия, Финландия и Швеция. Следете новини за фестивала Северно сияние.

*

Есенен базар във Вино Оренда

26 септември, София

От 15:00 ч. до 19:00 ч. във Vino Orenda посрещат есента с традиционен базар на български занаятчийски продукти от малки производители. Ще можете да опитате и закупите 3 вида хляб с квас, колбаси и деликатеси, овче сирене и кашкавал, домашни сладка, ликьори и подправки, както и Айляк Крафт бира. Повече за Есенния базар във Вино Оренда.

*

Нощ на изкуствата - Стара Загора

25 септември, Стара Загора

Нощта на изкуствата се провежда ежегодно в Стара Загора. До късно през нощта са отворени вратите на музеите, галериите, операта, библиотеките и други културни пространства, Музика, танци, срещи с творци и изложби ви очакват до късно през нощта, а атмосферата е неповторима. Началото на събитията е в 19:00 часа, краят - в  01:00 часа. Повече за Нощ на изкуствава - Стара Загора.

*

Пиеро - фестивал за куклен театър за възрастни

24-29 септември, Стара Загора

"Пиеро" представлява международен куклено-театрален фестивал за възрастни, който се провежда през 2 години в град Стара ЗагораПо време на събитието се представят както български пиеси, така и чуждестранни. Повече за фестивал Пиеро. 

*

Безплатна обиколка на антична Стара Загора

27 септември, Стара Загора

На 27.09 (неделя), по време на Световния ден на туризма присъствайте на безплатна обиколка на Античния форумен комплекс на Августа Траяна. В този ден ще се проведат две обиколки с начален час съответно 10.30 ч. и 14.00 ч. Повече за събитието тук. 

*

One Architecture Week

18-27 септември, Пловдив

One Architecture Week е ежегоден международен фестивал за архитектура и градска среда, чието тазгодишно издание ще бъде от 18 до 27 септември в Пловдив. One Architecture Week е едноседмична платформа за среща и обмен на идеи в областта на архитектурата, интериора, ландшафта и градската среда. Вижте акценти от програмата на One Architecture Week.

*

Стрийт Арт Фест

26-27 септември, Пловдив

Графити артисти от цяла България ще рисуват отново в Пловдив в ОУ „Димитър Талев“. Събитието започва от 10:00 ч. на 26-ти и ще приключи в 19:00 ч. на следващия ден. Вечерта е запазена за  взривяващо парти в клуб „No Sense” в Капанa, с участието на специалните гости от  Fruti Session – едни от най-свежите DJ crew-та в България , които ще ви отведат в различните измерения на музикалното възприятие и ще заредят всички с още повече еуфория и адреналин. Повече за Стрийт Арт Фест. 

*

"Куфарът на брат ми" - представяне на книга

26 септември, Русе

"Куфарът на брат ми" е необикновена книга, на която й се пътува. Тя разказва двайсет и две истории за пътя, но е любопитна да чуе още много пъти по двайсет и две истории. Ако ви се слуша или разказва как се живее в страна, където не си роден; ако ви вълнуват въпроси като корени, дом, чувство за принадлежност; ако сте се питали защо тръгнах или защо останах; ако ви вълнува как се променя идеята за емиграция в днешно време... Посетете представянето на "Куфарът на брат ми" в Русе - информация за събитието. 

*

Джаз фестивал Хасково

21-27 септември, Хасково

Фестивал с дългогодишни традиции, който превръща Хасково в град на джаза за няколко дни. Вход Свободен. Вижте програмата на Хасково Джаз фест 2015.

*

По билото на планината - литературен конкурс

до 30 ноември, цяла България

Вдъхновява ли ви планината? Включете се в литературния конкурс на хижа "Козя стена" - "По билото на планината".  Можете да участвате с 1 произведение. Текстът може да е публикуван, но да не е награждаван в други конкурси. Право за участие имат всички възрастови групи, вдъхновени от планината. Пълните условия на конкурса са тук. 

*

Национални есенни изложби - Ан пасан

1-30 септември, Пловдив

С Национални есенни изложби се поставя началото на Есенния салон на изкуствата в Пловдив. Тази година темата е "Ан пасан", а откриването е в Балабановата къща в Стария Пловдив. Научете повече за Национални есенни изложби - Ан пасан.

*

Фестивал на пясъчните фигури

до 30 септември, Бургас 

Всяка година в Морската градина на Бургас се появява магичен свят от пясък. През 2015 г. темата е "На сафари с фотоапарат". Повече информация за Фестивала на пясъчните фигури в Бургас.

***

В ЧУЖБИНА

Октоберфест

19 септември - 4 октомври, Мюнхен

Изпийте своя дял от милионите литри бира, които се консумират ежегодно по време на най-прочутия бирен фестивал в света - мюнхенския Октоберфест. Повече за Октоберфест.

*

Открийте още идеи за интересни събития в България и по света в нашата секция Събития.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин