Интересни събития този уикенд (9 - 11 март) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Интересни събития този уикенд (9 - 11 март)
Автор: Peika.bg
Интересни събития този уикенд (9 - 11 март)

Ето някои от най-интересните събития, които ни очакват този уикенд.

Подредили сме ги по дати и градове. Ако не намерите своето събитие, разгледайте и стотиците ни идеи за уикенд пътешествия.

СЪБИТИЯ В СОФИЯ

13 лекции и уъркшопи за активен начин на живот

10 март

Историите на трима световноизвестни атлети и приключенци, както и множество полезни уъркшопи на теми като спорт, тренировки, здраве, хранене, мотивация, са част от програмата на форум "Физкултура". Събитието ще се проведе на 10-и март (събота) в Sofia Event Center и се организира от Спортен клуб "Бегач". Третото издание на еднодневния форум за активен начин на живот ще е с още по-богато съдържание, с повече участници и в две зали. Програмата му е разделена в две основни направления – презентации на гост-лектори в голямата зала на Sofia Event Center и практически уъркшопи – в малката. Повече информация тук.

*

Да преоткрием духа на София!

10 - 11 март

На 10 и 11 март (събота и неделя) ще се проведат беседи по историческия маршрут на historicalroutes.bg, с които ще се разходите по големите булеварди и по обаятелните малки улици на София. Историческият маршрут е пътеводител към познати и позабравени места, които разказват за „шарената” история на София и пазят нейния автентичен дух. Маршрутът е разделен на две части, като първата част е посветена повече на старите софийски домове, докато втората част представя поредица от представителни сгради и символи на българската държава.  Още информация тук.

*

Изложба-инсталация "Като в тъмно огледало"

до 11 март

Рисунки върху спасителни термични одеала, видео арт и първата в България инсталация с миксирана реалност включва най-новият визуален авторски проект на Теодор Ушев Като в тъмно огледало/ In the mirror, dimly. Изложбата-инсталация ще бъде представена в София от 20 февруари до 11 март в Софийска градска художествена галерия. Повече информация тук.

*

„Имане” - изложба на Хубен Черкелов

до 11 март

„Имане” е първата самостоятелна изложба на Хубен Черкелов от 18 години насам. Специално за нея художникът създава 10 платна, интерпретиращи картини на значими за изкуството ни имена като: Иван Мърквичка, Антон Митов, Ярослав Вешин, Иван Милев, изобразени върху банкноти. През последните години, за основа на своята живопис авторът използва визуални образи взети от финансови документи като банкноти, монети, чекове, облигации размишлявайки върху връзката между политика, финанси, история и изкуство. Освен паричен знак, за художника банкнотата e визуален код, сбор от символи и знаци, средство за познаване и оценяване на изкуството като стойност. Още информация тук

*

Изложба "В светлината на Освобождението"

до 15 април

Реионален исторически муззей – София представя изложбата "В светлината на Освобождението", посветена на 140 години от Освобождението на България. Откриването е на 27 февруари 2018 г. (вторник) в галерийното пространство на Триъгълната кула на Сердика (бул. "Княгиня Мария Луиза" 16) от 17:30 ч. "В светлината на Освобождението" е експозиция, описваща борбата на българите за самостоятелна държава. Изложбата се посвещава на 140 години от Освобождението на България от османско владичество като фокусът пада върху случващото се в София. Още информация тук

*

СЪБИТИЯ В ПЛОВДИВ

Мартенската изложба от проекта "Път на младите"

7 март - 2 април

Мартенската изложба от проекта "Път на младите" е с общо минорно настроение, макар че авторите, които се представят, за първи път се срещат в галерийното пространство на Културен център  "Бялата къща ". В монотипиите на Станка Александрова се долавя чистият полъх на вятъра , който преминава над "По-кривите", покрай "Фасадите" и се заиграва в "Лилавото село". Повече информация можете да намерите тук.

*

Дефиле „Уикенд в Пловдив

9 - 11 март

Дефиле „Уикенд в Пловдив“ ще предложи на жителите и гостите на града на 9, 10 и 11 март 2018г. от 12 часа в петък до 12 часа в неделя, не само да прекарат един необичаен уикенд в Пловдив, но и да се докоснат до магията на най-стария жив град в Европа. За целта, през тези 48 часа, желаещите ще могат да разглеждат „пъстрата палитра“ на хотелската база с в града, тайните на нейната „кухня“, да посетят спектакли, музеи и галерии, да вкусят от специалитетите в пловдивските заведения, да  релаксират  и пренощуват в някой хотел, както и да се възползват от допълнителните услуги на всеки един участник в събитието – Спа и Релакс центрове, басейни, фитнес зали и др. Още информация тук.

***

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин