Испания посреща международни туристи от 7-и юни - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Испания посреща международни туристи от 7-и юни
Автор: Peika.bg
Испания посреща международни туристи от 7-и юни

Испания я очаква лято на слънце, море и... сертификати за имунизация срещу COVID-19. Страната се подготвя да посрещне международни туристи от 7-и юни.

Испанският премиер Педро Санчес обяви днес завръщането на туризма през юни, като потвърди, че ваксинираните пътници по целия свят, включително САЩ и Канада, ще имат право да влизат в Испания без карантинни ограничения. „От 7 юни всички ваксинирани хора и техните семейства ще бъдат добре дошли в нашата страна Испания независимо от държавата им на произход при условие че представят сертификат, показващ, че са получили пълните си ваксинации срещу COVID-19”, каза Санчес,.

Санчес също потвърди, че Испания също ще позволи на туристи от 10 нискорискови държави извън ЕС да влизат „без ограничения” от 24-ти май. Сред тях са Великобритания, Австралия, Южна Корея, Япония и Нова Зеландия.

Новината идва, когато в четвъртък ЕС постигна споразумение за въвеждането на цифрови зелени сертификати, които да позволят трансграничен туризъм в Европа. Сертификатът ще покаже доказателство, че пътникът е бил напълно ваксиниран срещу COVID-19, тествал се е и има отрицателен резултат на тестовете за вируса или наистина се е възстановил от него. Санчес добави, че цифровият сертификат е чудесна новина за туризма, като облекчава пътуванията. „Безплатен, универсален и прост, той ще бъде активен от 1-ви юли“, потвърди той.

ЕС работи по разширяването на цифровия зелен сертификат за страни извън блока това лято.

Испания е втората най-посещавана дестинация в света след Франция със своите 80 млн. международни посетители годишно. Когато на 25 март 2020 г. беше обявено извънредно положение и границите бяха запечатани, туристическият сектор, който представлява приблизително 12% от БВП на страната, спря.

Докато все още се смята, че има заплаха вируса в Испания остават вечерен час и други ограничения все още остават в сила. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин