Италиански регион предлага по 700 евро за 3 години за всички новодошли, готови да инвестират - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Италиански регион предлага по 700 евро за 3 години за всички новодошли, готови да инвестират
Автор: Peika.bg
Италиански регион предлага по 700 евро за 3 години за всички новодошли, готови да инвестират

В последните години Италия се прочу с невероятните си оферти на недвижими имоти.

В Сардиния и на остров Сицилия се предлагаха къщи по 1 евро в опит да привлекат хора, които ще инвестират в бизнеса там. 

Местните власти в намиращия се в южната част на Италия регион Молизе обаче имат друго решение на проблема. Те предлагат на всеки нов жител по 700 евро на месец в продължение на 3 години

В замяна се иска от новодошлите да изпълнят няколко условия. Те трябва да се заселят в район, който е с по-малко от 2000 жители и да гарантират, че ще отворят бизнес там. Целта е това да не е просто благотворителен жест, а хората да бдат стимулирани да инвестират в бизнеси като магазини и заведения. 

Според местната управа по този начин ще се вдъхне живот на градовете и ще се помогне за повишаването на населението. Освен финансиране на новите жители, градовете, които страдат от липса на хора, ще получат по 10 хил. евро за подобряване на инфраструктурата и промотиране на културни дейности.

Районът не се фокусира само върху привличането на нови хора, тъй като властите са наясно, че за да останат в градовете, те трябва да имат добра инфраструктура и причина, поради която да останат иначе ситуацията ще остане непроменена.

Според статистики от Италианския национален институт, от 2014 г. досега от Мализе са си тръгнали близо 9000 души. Сега в района живеят 305 хил. През 2018 г. не е било регистрирано нито едно раждане в 9 от провинциите, а близо 3000 души са починали.

Молизе обаче не е единственият регион, който се бори с ниската популация. В село Ололай, което се намира на остров Сардиния, населението е намаляло до 1300 души. Затова там се предлагат къщи за 1 евро.

Локана се намира в регион Пиемонт в Торино. Местната управа там предлага 10 хил. долара на всяко семейство, заселило се там. Броят на хората е намалял от 7000 до 1500 души. Причината е, че хората започват да търсят работа в големите фабрики в Торино.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин