Иван Юруков – разговор за Коледа и сърдитото джудже Гринч - Интервю на пейката - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Иван Юруков – разговор за Коледа и сърдитото джудже Гринч
Автор: Боряна Кръстева
Иван Юруков – разговор за Коледа и сърдитото джудже Гринч
Снимка: Личен архив

Спомняте ли си сърдитото, зелено джудже Гринч на д-р Сюс, което искаше да открадне Коледа? Е, сега то оживява отново! Анимационният филм ще бъде в кината от 23 ноември на 2D и 3D, а главният герой и разказвач във филма ще бъде озвучен от актьора Иван Юруков.

Познат ни от театралната сцена с представленията „Пилето, което казва КУ“, „Лов на диви патици“, Лисичета“, „Бягащи странници“, от филмите „Дъвка за балончета“, „Аве“, от сериала „Столичани в повече“, сега Юруков влиза в ролята на сърдитото джудже Гринч.

То ще се опита да „открадне“ най-топлия семеен празник в градчето Койвил. Верни негови помощници в това начинание са преданият му до безкрай Макс и крайно апатичният към всичко случващо се елен Фред. Старателно дегизиран в костюма на Дядо Коледа, Гринч започва да осъществява мисията на живота си. На пътя му обаче се изпречва Синди-Лу – искрено и усмихнато малко момиче от Койвил, което ще се опита да преобърне не само плановете на Гринч, но и целия му свят. Самотата на сърдития симпатяга няма да бъде повече любимия му пристан, а тежко чувство, което му напомня колко много губи, изолирайки се високо в планината, зареден единствено с вещи, храна и лошо настроение.

Срещаме се с Иван Юруков в студиото точно след края на последните записи за филма „Гринч“. Вижте какво ни сподели той:

Как е Гринч?

Гринч е все по-зелен и по-зелен, но в края на краищата всичко завърши добре.

А Вие как сте?

Аз съм вече много добре, тъй като току-що записахме и последните фрази от филма.

Разкажете ни малко повече за Вашия герой? Какъв е той?

Моят герой е разказвачът във филма. Той се движи паралелно с героя Гринч и обобщава неговото приключение.

Вие симпатизирате ли на неговото приключение?

Разбира се, Гринч е един много симпатичен герой.

Дори и негативните му черти ли са Ви симпатични?

Не бих казал, че са негативни. Не бих казал и че той постъпва злонамерено. Гринч има своето основание да бъде такъв, какъвто е. Според мен на всеки човек, в даден етап от живота, му се случва да мрази Коледа или поне да не я обича толкова много. Всеобщото семейно веселие може да породи агресия, ако човекът изпитва липа на домашен уют.

Иван Юруков – разговор за Коледа и сърдитото джудже Гринч

А на Вас как Ви се отразяват Коледните празници?

За мен те са един повод да се съберем с най-близките хора, да пием червено вино, да се облечем като Дядо Коледа и да зарадваме няколко деца с подаръците, уюта и топлината, които ще получат.

Вие ли се обличате като Дядо Коледа?

Да, често ми се е случвало. Предпоследният път, когато бях Дядо Коледа, бях на гости на моите родители и те ме помолиха да изненадам децата на съседите и да раздам техните подаръци. Присъединиха се още желаещи и още желаещи. Изведнъж Дядо Коледа се нуждаеше от Снежанка, за да му помогне с толкова много подаръци и толкова много обиколки по адреси. Наложи се Дядо Коледа да тръгне с кучешки впряг, за да посети всички деца. В домовете им добронамерените баби, лели и стринки посрещнаха Дядо Коледа и Снежанка с червено вино и баница. Разбира се, на 17-ия адрес Дядо Коледа вече беше доста опит и сит.

Тогава да разбирам, че за Вас Коледните празници са доста приятно преживяване?

Да, мога да каза, че не ме напрягат. Понякога споделям позицията на Гринч. Целият патос около празниците е малко досаден и затова на човек му се иска да свършат по-бързо, но като цяло се старая да изпитвам благи мисли и да имам добри намерения. (смее се)

Във филма Гринч се повлиява от великодушието на едно малко момиченце. Коя е последната промяна, която се е случила с Вас, благодарение на добронамерената постъпка на някой друг?

Аз се радвам на позитивното отношение на хората, които ме заобикалят, особено в работата ми. Заобиколен съм от всеотдайни професионалисти, в чието лице срещам съдействие. В моята работа то е от основно значение и това неимоверно ни прави по-добри или поне мен ме прави по-добър.

Защо да дойдем и да гледаме „Гринч“?

Смятам, че Гринч е един много съвременен анимационен филм, с добро чувство за хумор и позитивен заряд. Гледайте филма и ще разберете за какво говоря.

Гледайте трейлъра на анимационния филм „Гринч“:

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Интервю на пейката
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин