Избрано от българските травъл блогове – декември - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Избрано от българските травъл блогове – декември
Автор: Peika.bg
Избрано от българските травъл блогове – декември
Снимка: The Life Nomadik

Как да направите празничните дни още по-приятни? С любопитни разкази за пътешествия разбира се! Тук сме събрали някои от най-интересните текстове от българските травъл блогове за месец декември. Приятно четене!

The Life Nomadic: Струва ли си Галапагос?

Какво може да очаквате, ако планирате да посетите Галапагоските острови, особено ако плавате до там на борда на личната си ветроходна яхта?

Какви са таксите, наредбите, ограниченията и възможностите?

Какви животни ще срещнете и кои са някои от интересните места? И в крайна сметка - заслужава ли си?

Избрано от българските травъл блогове – декември
Снимка: The Life Nomadik

 Популярна дестинация

Благодарение на изключителната фауната и историята на островите Галапагос, те придобиват статут на „застрашено природно наследство на човечеството“ защитено от националната служба на парковете. Благодарение на това изобилие на дива уникална природа, районът се превръща в популярна и много атрактивна туристическа дестинация с постоянно нарастващ брой посетители през последните години, както и с растящ брой на постоянното местно население, което се дължи на икономическия бум и притока на туристически долари.

Центърът за развъждане на Гигантски костенурки на о. Изабела (в покрайнините на града; вход свободен) е пълен с миниатюрни гигантски костенурки, както и с гигантски гигантски костенурки - много е забавно да ги гледаш. Дъсчена пътека започва от рзвъдника и минава покрай няколко блата- дом на розово фламинго. Тази кратка екскурзия много ни хареса.

Научете повече за пътешествието на Иво, Мира и 12-годишната Мая. Следете пътешествието с яхта по света на Life Nomadik тук.

Travelroof Without Roof: Накратко за Богота и Златния музей

За Богота – столицата на Колумбия, бяхме чували и чели такива извратени неща, че ако някак си имаше начин, въобще да не се спираме там – бих гласувала за постигането на тази опция. Четохме неща от рода на „въоръжени грабежи на хостели“, „таксиджии ограбват клиентите си и ги оставят на края на града“, „джебчии бъркат по джобовете на туристите в градския транспорт“, „наркодилъри набутват хора“ и т.н. Всякакви безумни истории събрали се в този девет-милионен град.

По принцип нямам практиката да вярвам на нещо, което не съм видяла, помирисала и усетила, но ето такива истории предизвикаха вниманието ми и събудиха смута ми. За това, пристигайки в 6 часа сутринта в този мегаполис, се разхождах по улиците, докато си намерим място за спане, с недоверчивия поглед на детектив или ловец в действие.

Улиците в централната и най-комерсиалната за туристи част на Богота – Канделария, се пробуждаше от тежка нощ. Te имаха вид на точно такива, каквито си ги представях – криминални и отрупани с боклуци и празни бутилки.

Избрано от българските травъл блогове – декември
Снимка: Travelproof without Roof

Разберете повече за южноамериканското приключение на Пламена и Антон в техния блог.

Life Tasting: Атина през декември

В началото на дкември си направихме кратко пътуване до Атина. Поводите бяха три - командировка на една от нас, рожденият ден на другата и много изгодните предложения на Ryanair.

Декември се оказа страхотен месец за обиколка на Атина. Температури от около 15-17 градуса, слънце, по-малко туристи, намалени цени на хотелите и туристическите забележителности.

За всеки, който е бил някъде в Гърция или по островите, Атина няма да е голяма изненада - същата хубава храна, същото лежерно ежедневие на хората, същото яркосиньо небе. Но столицата, разбира се, се отличава доста от другите места. Градът е наистина голям, макар че всичко важно е концентрирано в центъра. Трафикът е доста натоварен и е активен по всяко време на денонощието. Изборът от заведения - огромен, а храната много вкусна.

Избрано от българските травъл блогове – декември
Снимка: Life Tasting Blog

Не пропускайте пътешествията на Елица и Валентина в блога Life Tasting.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин