Изградиха ново трасе за планинско колоездене край Петрич - На ръба - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Изградиха ново трасе за планинско колоездене край Петрич
Изградиха ново трасе за планинско колоездене край Петрич

„Папреница“/Paprenitsa е името на новото колоездачно трасе, което клуб „Виво“ изгражда край Петрич.

То е с дължина 2756 м и е разположено в ниската част на планината Беласица, като финалът му отвежда колоездачите в Петрич, недалеч от самия център на града.

През месец май новото трасе ще бъде домакин на състезанието Petrich DHI, което се явява първи кръг от Българските даунхил серии и е включено в календара на Международния колоездачен съюз, което означава, че ще носи точки и за световната ранглиста. Petrich DHI ще се проведе в дните между 12-и до 14-и май и ще събере в най-южния българския град около 150 състезатели. Състезателите ще започват спускането си от изоставената сграда на бившата гранична застава „Ниса“ в местност „Папреница“, откъдето идва и името на трасето.

Клуб „Виво“ вече са доказали своите възможности за изграждане на едни от най-добрите трасета за планинско колоездене в страната ни. Kongur Air DH – друго трасе, изградено от клуба, е определяно от мнозина колоездачи като едно от най-предизвикателните на територията на страната ни и допринесло безспорно за развитието на спорта и прогреса на колоездачите. „Папреница“, с денивелация от 528 м и старт, разположен на 773 м надморска височина, ще предложи едно съвсем различно, но не по-малко вълнуващо преживяване за колоездачите.

Изградиха ново трасе за планинско колоездене край Петрич

„Папреница“ се различава доста от Kongur Air DH. Естественият наклон, камъните и корените, които се показват, са достатъчни, за да го превърнат в едно доста "мъжко" трасе и да го разграничат от предишното. Дължината на това трасе също трябва да се има предвид, състезателите ще трябва да се подготвят добре физически, за да издържат финалната част.“, казва Емил Кузманов от „Виво“, който е един от хората, участващи активно в работата по трасето.

По време на провелата се изложба „Дестинация Петрич: активна и атрактивна“, организирана от Община Петрич в град София в периода от 6-и до 19-и април, един от основните акценти в изложбата бяха представени от колоездачи на клуб „Виво“ , които запознаха присъстващите с възможностите за колоездене в района и възможностите за този спорт в Беласица и Петрич. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория На ръба
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин