Изложба на класически и ретро автомобили от ХХ в. завладя София - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Изложба на класически и ретро автомобили от ХХ в. завладя София
Автор: Александра Любова

Както знаете, ние от екипа на Peika.bg обожаваме събитията, а пролетно-летния сезон определено предразполага към всякакви забавления на открито.

Въпреки дъждовното време, което пречи на повечето активности, успяхме да открием скъпоценните камъни сред събитията. В Inter Expo Centre в периода между петък и неделя ни очакваха не едно, а цели три събития, а именно: INTER DRONE EXPO, Automotive Expo Sofia и Изложбата на класически и ретро автомобили от ХХ в.

Да си призная честно най-много ме впечатли изложбата на ретро автомобили. Натъкнахме се на класически автомобили с много характер, а една оранжева Alfa Romeo 2000 наистина привлече погледа ми.

Ferrari 400i – първият модел на Черния кон с автоматични скорости. Между 1979-1985г. от нега са произведени само 665 броя с ляв волан.

Нямаше как да не забележим и Волга от 1965 г., произведена в СССР , с поставена на задното стъкло книга на Тодор Живков - За висока производителност на труда. Бял Москвич със свален гюрук, прави впечатление. 

Един класически SEC на Мерцедес накара много от хората да извадят телефоните за снимка. Има защо, нали? До него пък открихме и един американски вариант на BMW e30, което знаете, че може да накара не само любителите на марката да гледат влюбено. 

Единственото порше 928 GTS в България също беше в залата на Интер Експо Център. Колата, наградена с 1-во мяста за следвоенни купета през 2021г. от конкурс в Правец, е една от само 2904-те бройки от този модел, сред които само 1688 са с автоматични скорости като тази, която видяхме. Парелелно с това вниманието прикова и BMW 635csi от 1981г., носител на наградата за най-автентичен автомобил от конкурса „Дръстър“ през 2018г.

Сред останалите автомобили бяха BMW Coupe 700, BMW Izeta, Ситроен ID 19, Москвич 407, Пежо 201 - пикап, специално Рено и много други.

Срещата с всички тях беше между 15 и 17 юни в Интер Експо Център!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин