Измир – перфектното място за уикенд извън страната - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Измир – перфектното място за уикенд извън страната
Автор: Peika.bg
Измир – перфектното място за уикенд извън страната

Измир е третият по големина град Турция, както и един от най-красивите в страната.

Той е важен туристически център, а интересен факт за него е и че е родното място на Омир. Там живеят около 4 млн. души и се смята, че тази територия е била населена още преди 3 000 години.

Измир съчетава в себе си светски живот, история и много красиви гледки. Там ще откриете много модерни сгради, примесени с красива древна архитектура.

Сред местата, които ви препоръчваме да посетите е площад „Конак”, който е най-популярната забележителност в Измир и главният площад на града. Той е известен с часовниковата си кула, която е построена преди повече от 100 години.

Измир – перфектното място за уикенд извън страната

Друга интересна забележителност е Кадифекале – буквален превод „кадифеният замък” е архитектурна забележителност в Измир. От площада до там разстоянието е около 1 км и можете да стигнете до него както пеша, така и с автобус. 

Ето и още едно интересно местенце – асансьорът на Измир. Той е построен през 1907 г. от местен жител и целта му е била да помага на гражданите да се придвижват от подножието на хълма до върха му, където са били домовете им. В миналото този асансьор е бил задвижван чрез силата на водата, а днес се задвижва с електричество. Заслужава си да се повозите, както и да обядвате или вечеряте в ресторанта на върха на хълма, откъдето се разкрива красива панорамна гледка към Измир.

Измир – перфектното място за уикенд извън страната

Ако искате да усетите градската атмосфера на града, идете в Алсанджак. Това е район в Измир, където има много малки и тесни улички, обсипани с барове, магазинчета и ресторанти. Там има и множество къщички от Османската ера, на които си заслужава да обърнете внимание.

Препоръчваме ви да отидете и до Кемералти – най-известният пазар в града, където можете да намерите всичко, което бихте поискали.

Измир – перфектното място за уикенд извън страната

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин