Изоставена клиника, от която ще ви побият тръпки - На ръба - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Изоставена клиника, от която ще ви побият тръпки
Автор: Мира Янева

Добре е, че има хора безстрашни и авантюристични, които са неустоимо привлечени от призрачни изоставени места, за да може не чак толкова смелите сред нас да ги видят. Малко вероятно е да се озовете в бившата Клиника по неврохирургия към Университета в Кил, Германия. Фотографът Ян Бомес обаче не само се озовава там, но и продължава да се връща отново и отново, за да заснеме удивителни кадри на разруха.

С всяко следващо посещение на изоставената клиника Ян достига до нови помещения, подземия, тунели. „Не, не ми омръзва да снимам там. Самата сграда не е толкова впечатляваща, колкото бихте очаквали, разрушена е от вандали, има много графити, а покривът е започнал да пада, тъй че има много разрушения от снега и дъжда“, споделя Ян.

Той снима лаборатории с разхвърляни съдове, тръби в подземията, захвърлени насред стаите столове и продънени тавани. „Открих стотици, ако не и хиляди проби от тъкани от периода между 1965 и 1982 г. Удивително е, че нещо такова просто е оставено там, когато са преместили болницата“.

 

Тази галерия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук!

Вижте още от категория На ръба
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин