Качества, които ще придобиете, ако живеете в Норвегия - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Качества, които ще придобиете, ако живеете в Норвегия
Автор: Peika.bg
Качества, които ще придобиете, ако живеете в Норвегия

Норвегия е място с невероятни гледки, богата история и приютява едни от най-щастливите хора в света. Техният начин на живот може да събуди у вас качества, които сте позабравили или сте подтискали досега. 

От това да станете много по-отговорни към природата до това да бъдете много по-уравновесени.

Вижте кои са качествата, които ще възприемете, ако прекарате по-дълго време в Норвегия:

Ще се научите да правите повече добрини

Искате да направите добро, но не сте сигурни откъде да започнете? Започнете с посещението уебсайта Friviling.no. В него ще намерите много добри каузи, организации, група от хора или отделен човек, който има нужда от помощ. Ако например сте добър с компютърните науки, сайтът ще ви посочи организация, която може да се нуждае от вашата помощ.

Ще се научите да рециклирате като професионалист

Oще от най-ранна възраст децата в Норвегия се участ да изхвърлят отпадъците разделно - хартия, пластмаса, метал, стъкло. След време и вие също ще се убедите, че сортирането на отпадъци не е толкова трудно и отнема много по-малко време, отколкото сте си мислили. 

Качества, които ще придобиете, ако живеете в Норвегия

Ще показвате на вашите приятели, че държите на тях...

...като си оставяте обувките пред вратата. Норвежците са категорично против това да влизате с обувки в дома им. Тази политика се прилага още в началното училище, за да могат децата да свикнат с нея още от най-ранна възраст. Често в Норвегия вали сняг или дъжд, затова хората не искат да вкарват зацапаните си обувки вкъщи. Освен това повече норвежки къщи са с подово отопление и няма да имате никакво притеснение да се разхождате боси, през цялата година. Събуването на обувките е и като символична постъпка да се чувствате уютно!

Ще бъдете по-свързани с природата

Хората в Норвегия са много свързани с природата. Те често ходят на походи, на ски, на лагер. Докато сте навън можете да си намерете цветя или гъби, да си запалите огън - но всичко това се случва с изключително внимание да не се навреди на околната среда. Прекарвайте повече време на вън, вие ще засилите връзката си с природата и със сигурност ще се чувствате много по-добре.

Качества, които ще придобиете, ако живеете в Норвегия
Снимка: Flickr.com

Ще стане по-спокойни

Норвежците имам един израз - "det går bra", който означава "добре върви". Използва се в смисъла, че "всичко е наред" или "няма значение". Като цяло хората там гледам по-позитивно на живота. Това е най-вече, защото живеят в страна, която умее сама да се грижи за себе си и за своето население. Ако прекарате известно време в Норвегия, ще забележите тяхното спокойствие и уважение един към друг и към природата. Това може би е най-големият подарък, който Норвегия може да ви даде. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин