Качете се на мексиканския текила-влак! - Хапване и пийване - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Качете се на мексиканския текила-влак!
Автор: Peika.bg
Качете се на мексиканския текила-влак!
Снимка: Cuervo Express

Хайде качваме се на борда на мексиканския текила-влак! Пътешествениците, които искат да разгледат родното място на най-известната мексиканска напитка, могат да се включат в една необикновена обиколка!

Влакът "Хосе Куерво експрес" се движи до малкото градче Сантяго де Текила в щата Халиско, в Мексико от 2012 г. Интересът към него обаче не спира да расте!

Експресът отвежда гостите на едно пътуване по линиите, гарнирано с мексикански закуски и коктейли. През това време преминават през пустинни местности, в които расте кактусът синьо агаве, от който се приготвя култовата напитка. Цената за това удоволствие струва около 110 щатски долара.

За тези, които искат по-изискано преживяване, на разположение във влака е премиум бар, където могат да се насладият на текила, ром, водка и уиски, докато пътуват. Освен това е осигурена и професионална дегустация, ръководена от истински мастър на текилата. Билетът, който ще ви осигури достъп до тези екстри, струва около 130 щатски долара.

Качете се на мексиканския текила-влак!
Снимка: Cuervo Express

Всички пътници ще могат да посетят производствената дестилерия - "Ла Рохена", която е най-старата в Америка и произвежда текила от 250 години. Ще имат и свободно време, за да могат да се разходят из града на текилата и да посетят "Маргарита бар". Там се приготвят едни от най-добрите коктейли с текила. Интересното е, че агавето и древните промишлени съоръжения са под закрилата на ЮНЕСКО от 2006 г. насам.

Качете се на мексиканския текила-влак!
Снимка: Cuervo Express

По време на пътешествието любителите на текилата ще научат всичко най-интересно за мексиканските спиртни напитки, както и за историята на самата страна!

***

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Хапване и пийване
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин