Къде е заснет „Falling for Christmas“? - Кино, театър и книги - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Къде е заснет „Falling for Christmas“?
Автор: Peika.bg
Къде е заснет „Falling for Christmas“?
Снимка: instagram

Със суперзвездата Линдзи Лоън в главната роля, този коледен филм издигна коледните филми до нови висоти. "Falling for Christmas" вече е един от най-големите хитове на Netflix.

Филмът едновременно е много коледен, романтичен и доста забавен. Лоън се чувства много удобно в ролята на класическото разглезено момиче Сиера, дъщеря на собственика на грандиозна ски хижа, на която е дадена работа като „вицепрезидент на Atmosphere“. В дните преди Коледа тя претърпява ски инцидент и е диагностицирана с амнезия. Малко след това тя се оказва под грижите на красив собственик на хижа и неговата дъщеря. 

Житейските уроци, коледното настроение и романтичните моменти се случват на фона на американски ски курорт. Докато бащата на Сиера (Джак Вагнер) управлява невероятна супер модерна хижа за богатите и хижата на Porsche, вилата на Джейк е съвсем скромна. В този филм имаме възможността да се насладим както на модерния лукс, така и на традиционния уют – което е добър трик, тъй като в по-голямата си част те са различни части на един и същи хотел.

За снимките продукцията не се насочва към Аспен, а към Диър Вали, близо до Парк Сити в Юта. Място за провеждане на Зимните олимпийски игри през 2002 г., този курорт може да няма световна слава, но сам по себе си е първокласна дестинация. Ето къде екипът създава "Falling for Christmas".

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by William Dey II (@liamwdey)

Belmont Summit Resort

За родния курорт на Сиера, продукцията се възползва от новопостроените планински резиденции на Goldener Hirsch Luxury Hotel в Диър Вали. Част от колекцията Auberge Resorts, този хотел разполага с 40 изключително елегантни апартамента със стъклени фасади, проектирани от Том Кундиг през 2020 г., заедно с басейн на покрива и хидромасажна вана. Апартаментите, с две или три спални, имат балкони с изглед към планината и самостоятелни кухни, както и всичко, което скиорът от 21-ви век може да поиска. 

North Star Lodge

За старата ски хижа на Джейк не било необходимо дълго пътуване. Това е другата половина на Goldener Hirsch, където атмосферата е по-скоро като в  австрийските Алпи, отколкото като в съвременния Аспен. Вдъхновен от прочутия Goldener Hirsch в Залцбург, оригиналната част на хотела разполага с мебели от тъмно дърво, внесени от Австрия. Хотелът отворя врати през 1990 г. Фоайето с теракотения под и бюрото със златни ключове е почти както се вижда на екрана, по време на заснемането на филма са добавени някои неща, като старинното легло с балдахин в стаята на Ейви (Оливия Перес), дъщерята на Джейк.

Репутацията на хотела се основава и на неговия ресторант, където виенски шницел и други европейски ястия се сервират върху бели покривки. 

Снимките, включващи интерора са направени там, но екстериорът на хижата е заснет на друго място. Когато виждаме Джейк да пристига у дома в началото на филма, той всъщност е на друго място, Blue Boar Inn в Мидуей. Разположен на около девет мили южно от Парк Сити, Blue Boar е хижа и ресторант, който отговаря на идеята за по-стара хижа.

Открит през 1999 г., той носи името на хана от Веселите приключения на Робин Худ, а кулите и балконите му от ковано желязо са вдъхновени от европейски замъци. Стаите са кръстени на литературни фигури, а ресторантът сервира европейска кухня. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by La vida es cine (@la.vida_es.cine)

Съмит Спрингс

За курортния град Съмит Спрингс, където се развива историята, продукцията използва няколко места в Юта. На пистите камерите били в различни части на Парк Сити, а също и на Солт Лейк, в зависимост от условията. „Когато имахме нужда от снежни дни, сменяхме локациите“, обясни Лоън пред Vogue. „Последният ден, когато снимахме, имаше сериозна виелица.”, добавя тя.

Относно коледната елха, където Джейк и Сиера започват да усещат коледния дух и искрите помежду им, снимките се провеждат пред Powderhorn Lodge в курорта Solitude Mountain, западно от Парк Сити. Този семеен хотел е известен с големия си часовник и подходящия за начинаещи ски център. 

За сцените с Ави и нейната баба, които срещат мистериозна фигура, подобна на Дядо Коледа, до коледното дърво на желанията, снимките били в района на Гарднър Вилидж в Западен Джордан, на няколко мили западно от Парк Сити. Построен около мелница за брашно от 19-ти век, районът сега е търговско селище. Това е и мястото, където виждаме Сиера да се присъединява към Джейк в Toy Drive, опаковайки подаръци за местните деца – и, разбира се, откривайки истинското значение на Коледа.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Кино, театър и книги
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин