Къде са заснети филмите, които бяха номинирани за Оскар? - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Къде са заснети филмите, които бяха номинирани за Оскар?
Автор: Peika.bg
Къде са заснети филмите, които бяха номинирани за Оскар?

Искате ли да посетите местата от филмите, които тази година обраха Оскарите?

Ако освен пътешественици, сте и киномани, продължавайте да четете! Тук сме събрали осемте филма, номинирани за най-добър филм за наградите на Академията за 2019 г. Те са проведоха на 24 февруари в Холивуд и вече сигурно сте наясно, че победител стана "Зелената книга" с участието на българина Димитър Маринов. За гордост на всички нас той развя българското знаме при излизането си на сцената на Оскарите.

А сега нека обърнем поглед и към другите филми, които се състезаваха за престижната награда и по-специално към местата, където са заснети!

"Фаворитката" (The Favourite)

Филмът на Йоргос Лантимос "Фаворитката" ни пренася в Англия от началото на XVIII век, когато кралица Анна заема трона и остава в историята с обединяването на Англия и Шотландия. Филмът разказва за задкулисните политически игри между приближените на кралицата. По-голямата част от филма е заснета във величествен дом, който се намира на 20 мили северно от Лондон. Дворецът Хемптън Корт в Лондон също се появява я кадрите, както и част от библиотеките в Оксфордския университет.

Къде са заснети филмите, които бяха номинирани за Оскар?

"Бохемска рапсодия" (Bohemian Rhapsody)

Безсмъртнана история на една от най-най-великите рок групи Queen и недостижимия Фреди Меркюри изгрява в  "Бохемска рапсодия". Филмът раздели феновете на "за" и "против" сполучливостта му. Основно продукцията е заснета във Великобритания и по точно в: Bromley Town Hall, Hornsey Town Hall, Юниън стрийт и къща в Луишам. В "Бохемска рапсодия" можете да видите и дома на Фреди. Има още кадри от Ню Йорк и Амстердам.

Къде са заснети филмите, които бяха номинирани за Оскар?

"Черна пантера" (Black Panther)

Епичният филм на Райън Куглър "Черната пантера" е заснет основно в Африка. Има кадри и от Атланта, Джорджия и Пусан в Южна Корея. "Черната пантера" е царят на напредналото кралство Уаканда, който трябва да защитава земята си от разцепление – враговете са отвън и отвътре. Уаканда е най-изтъкната нация, разположена в Североизточна Африка и родина на супергероя. Принцът на Уаканда се бори за трона след убийството на баща си. Ако искате да се докоснете до магията на филма, можете да посетите водопадите Игуасу в Аржентина.

Къде са заснети филмите, които бяха номинирани за Оскар?

"Рома" (Roma)

Филмът разказва за Мексико Сити през 70-те години на миналия век и проследява историята на семейство от средната класа, на фона на страна, тресяща от вътрешни конфликти. Клео е млада домашна помощница, която заедно с Адела, работи за малко семейство от средната класа в квартала Рома. Матриархът на семейството – София се бори да отгледа децата си, докато съпругът ѝ постоянно отсъства. Клео се привързва към четирите деца на София и двете жени стават жертва на социалните порядки в страната, които се намесват дори отвъд защитените (по презумпция) граници на дома. Филмът е заснет в Мексико Сити, така че ако искате да се потопите в атмосферата му, запътете се натам.

Къде са заснети филмите, които бяха номинирани за Оскар?

"Вице" (Vice)

Това е филм за начина, по който човек от бюрократичен Вашингтон става най-могъщият човек в света като вицепрезидент на Джордж У. Буш (Сам Рокуел). Дик Чейни (Крисчън Бейл) дава нов облик на държавата си и на света, който е актуален и до днес. Филмът е заснет основно в Алабама и Маями. Можете да посетите Река Керн в окръг Тюларе, за да усетите на живо духа на филма.

Къде са заснети филмите, които бяха номинирани за Оскар?

"BlacKkKlansman"

Филмът разказва историята на Рон Столуърт, първото афро-американско ченге в града си. Той е внедрен в сбирка на чернокожи, на която изнася лекция бивш член на „Черните пантери” - насилствената противопоставяща се банда на Ку Клукс Клана. Там Рон се среща с красивата активистка Патрис, която мрази ченгета и опресивните бели хора. Рон разработва схема да се внедри в местния клон на Ку Клукс Клана с помощта на друг полицай – Флип Зимерман (Адам Драйвър) и дори започва да говори с главнокомандващия Дейвид Дюк (Тофър Грейс) по телефона. Основните локации за снимки са: Бруклин, Осининг и Ню Йорк.

Къде са заснети филмите, които бяха номинирани за Оскар?

"Зелената книга" (Green Book)

Филмът на Питър Фарели "Зелената книга", който бе номиниран в общо пет категории, взе наградата за най-добър игрален филм, за най-добър oригинален сценарий и донесе на актьора Махершала Али очаквано отличие в категорията за най-добра поддържаща мъжка роля. В него участва и българският актьор Димитър Маринов. Лентата разказва за пътуването и расовите отношения в сегрегирания Юг на САЩ през 60-те години на миналия век. Кадрите са заснети основно в Пенсилвания, Мемфис и Ню Орлиънс.

Къде са заснети филмите, които бяха номинирани за Оскар?

"Роди се звезда" (A Star is Born)

Известен музикант (Брадли Купър) помага на млада и талантлива изпълнителка (Лейди Гага) да осъществи потенциала си и да намери слава, въпреки че неговият живот и кариера са пред крах заради пагубните му навици. Хитовият филм е заснет из целия Лос Анджелис. В него можете да видите: хотел "Холивуд Рузвелт", Шато Мармон, Грифит Парк, Храмът Аудиториум и хотел Милениум Билтмор.

Къде са заснети филмите, които бяха номинирани за Оскар?

***

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин