Кафене Бичерин: Кафе, мляко и шоколад в една чаша - Хапване и пийване - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Кафене Бичерин: Кафе, мляко и шоколад в една чаша
Автор: Петя Димитрова
Кафене Бичерин: Кафе, мляко и шоколад в една чаша

Едно мъничко кафене с десетина маси съществува в Торино вече 250 години

Италия е пица, паста, капучино! В който и италиански град да отидете, неизменно трябва да опитате местния специалитет.

Ако в Неапол това са пиците, то за северно Торино задължителни са напитките с кафе. Или по-скоро напитките, сервирани в кафене "Бичерин" (Café al Bicerin),намиращо се в историческия център на града, на площад делла Консолата (piazza della Consolata).

Това мъничко кафене с десетина маси съществува от далечната 1763 г. И все още е едно от най-популярните места в града.

На какво се дължи успехът му? Може би причината е в едноименната напитка Бичерин, която се сервира тук. Тя съдържа кафе, мляко и шоколад. Твърди се, че за пръв път именно в кафене "Бичерин" трите съставки биват смесени заедно. Преди това са се сервирали комбинации от мляко и кафе, кафе и шоколад, но никога и трите в едно. Естествено, "Бичерин" предлага различни вариации, някои от които включват ликьори и традиционни италиански вина.

Друго изкушение в менюто са различните шоколади и шоколадови изделия, които се предлагат в обособено малко магазинче до входа на кафенето. Там можете да намерите страхотен сладък подарък, който да отнесете у дома си!

Донякъде известността на "Бичерин" се дължи и на мястото, на което се намира. Точно срещу него се издига църквата Сантуарио дела Консолата, която е много популярна в града. А гледката от малките прозорчета на кафенето към нея е повече от приказна!

За да й се насладите максимално, ви препоръчваме да посетите "Бичерин" вечер. Тогава площадът и църквата са осветени и меката светлина директно ви отвежда няколко столетия назад във времето.  

 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук!

Вижте още от категория Хапване и пийване
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин