Как да направите перфектните снимки за Instagram на остров Скай? - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Как да направите перфектните снимки за Instagram на остров Скай?
Автор: Peika.bg
Как да направите перфектните снимки за Instagram на остров Скай?
Снимка: pixabay

Пейзажът на остров Скай е осеян с древни замъци, цветни села, а известната му красота го слага в много списъци, особено на фотографи.

Въпреки това, както околната среда на острова, така и населението му са преживели свръхтуризъм преди пандемията COVID-19 и въпреки че индустрията бавно приветства посетителите отново, все още има загриженост относно начина, по който туристите се отнасят към пейзажа и местния бизнес.

Туристите са склонни да се стичат до Скай през летните месеци, когато е достатъчно топло, за да плуват, да се разхождат удобно и да правят пикник навън. В нормални времена местните икономики могат да се борят да приютят тълпите през летните месеци, след това да преживеят толкова стръмен спад в туризма през зимата, че много бизнеси са напълно затворени за сезона. Шофирането се превръща в изпитание на много места, достъпни само по еднолентови пътища; особено проблематично с изобилието от големи туристически автобуси и кемпери. Пътеките и популярните обекти се разрушават и много туристически групи обезпокояват обектите, като подреждат камъни, излизат по неодобрени пътеки и притесняват местните диви и селскостопански животни.

Една от основните промени, които могат да помогнат както на околната среда, така и на местния бизнес, е да пътувате извън сезона, между октомври и март (особено тази година, за да компенсирате спада в броя на посетителите поради пандемията). Може да се наложи да носите дъждобран, ръкавици и ботуши, но островът е покрит със зашеметяващ слой мъгла, правейки гледките сякаш са извън света; това са сцените, заснети във филми като Skyfall (2012) и Macbeth (2015). Винаги има достатъчно места за паркинг, заведения за хранене (въпреки че много от тях затварят по-рано извън сезона, така че проверете), както и настаняване на острова. Най-голямата полза вероятно би било да се видят известни места като Старецът на Стор и Куиринг почти празни за посетители.

Съвети за Instagram

1) Снимането при слаба светлина е чудесна фотографска възможност, защото улавяте много повече от пейзажа, когато е облачно. Опитайте снимка с ниска експозиция за по-мащабна снимка

2) Отправете се рано сутрин или по здрач, за да изживеете основните туристически точки с почти никакви хора - това е не само чудесна възможност за снимки, но и много спокойно изживяване.

3) Остров Скай има изненадващ брой водопади - вземете преносим статив и направете снимката с бавна скорост и малка бленда.

4) Бъдете готови да се отбиете, за да снимате крави и овце, които обикалят наоколо - това е друга чудесна причина да нямате строг маршрут и да не бързате.

Най-Instagrammable места на остров Скай

1) Old Man of Storr - това е малък поход, но разходката е разкошна, с 360-градусова гледка. Бъдете готови и внимавайте да не се хлъзнете ако отивате по време на дъждовния сезон, но има много малки рекички, в които да си изперете ботушите.

2) Quiraing - това пътуване е на около два часа от паркинга и има някои от най-зрелищните пейзажи, които Скай може да предложи.

3) Neist Point Lighthouse - Фарът се чувства сякаш е на ръба на света и е само на около 30–40 минути от паркинга, но внимавайте за вечерните туристи, които се събират за емблематичните снимки на залеза; може да стане претъпкан.

4) Приказни басейни - това може да е малко сложно извън лятото, защото трябва да прекосите реки, като стъпвате върху скали, за да завършите разходката, която може да бъде покрита с вода, но ефирните гледки си заслужават малко допълнително внимание.

5) Замъкът Дънвеган - интериорът на замъка е исторически интересен, но основната атракция са буйните градини около имота. Това е чудесно място да си поемете въздух след ден на туризъм.

6) Kilt Rock и Mealt Falls - тези древни скали наподобяват шотландски килт, а от гледната точка, която е на крачки от паркинга, можете дори да видите континенталната част на Шотландия в ясен ден.

7) Fairy Glen - толкова вълшебен, колкото и името, този красив терен е подчертан с тревисти конусовидни хълмове, езера и водопади.

8) Пристанище Портри - цветната ивица от платноходки, осеяли пристанището, го правят както идеална спирка за почивка за обяд, така и възможност за фотография.

9) Виадукт Гленфинан - всъщност не е на Скай, но ако карате ферибота на Скай до острова, това е чудесна спирка по пътя до там.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин