Как да направите перфектните снимки за Instagram на остров Скай? - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Как да направите перфектните снимки за Instagram на остров Скай?
Автор: Peika.bg
Как да направите перфектните снимки за Instagram на остров Скай?
Снимка: pixabay

Пейзажът на остров Скай е осеян с древни замъци, цветни села, а известната му красота го слага в много списъци, особено на фотографи.

Въпреки това, както околната среда на острова, така и населението му са преживели свръхтуризъм преди пандемията COVID-19 и въпреки че индустрията бавно приветства посетителите отново, все още има загриженост относно начина, по който туристите се отнасят към пейзажа и местния бизнес.

Туристите са склонни да се стичат до Скай през летните месеци, когато е достатъчно топло, за да плуват, да се разхождат удобно и да правят пикник навън. В нормални времена местните икономики могат да се борят да приютят тълпите през летните месеци, след това да преживеят толкова стръмен спад в туризма през зимата, че много бизнеси са напълно затворени за сезона. Шофирането се превръща в изпитание на много места, достъпни само по еднолентови пътища; особено проблематично с изобилието от големи туристически автобуси и кемпери. Пътеките и популярните обекти се разрушават и много туристически групи обезпокояват обектите, като подреждат камъни, излизат по неодобрени пътеки и притесняват местните диви и селскостопански животни.

Една от основните промени, които могат да помогнат както на околната среда, така и на местния бизнес, е да пътувате извън сезона, между октомври и март (особено тази година, за да компенсирате спада в броя на посетителите поради пандемията). Може да се наложи да носите дъждобран, ръкавици и ботуши, но островът е покрит със зашеметяващ слой мъгла, правейки гледките сякаш са извън света; това са сцените, заснети във филми като Skyfall (2012) и Macbeth (2015). Винаги има достатъчно места за паркинг, заведения за хранене (въпреки че много от тях затварят по-рано извън сезона, така че проверете), както и настаняване на острова. Най-голямата полза вероятно би било да се видят известни места като Старецът на Стор и Куиринг почти празни за посетители.

Съвети за Instagram

1) Снимането при слаба светлина е чудесна фотографска възможност, защото улавяте много повече от пейзажа, когато е облачно. Опитайте снимка с ниска експозиция за по-мащабна снимка

2) Отправете се рано сутрин или по здрач, за да изживеете основните туристически точки с почти никакви хора - това е не само чудесна възможност за снимки, но и много спокойно изживяване.

3) Остров Скай има изненадващ брой водопади - вземете преносим статив и направете снимката с бавна скорост и малка бленда.

4) Бъдете готови да се отбиете, за да снимате крави и овце, които обикалят наоколо - това е друга чудесна причина да нямате строг маршрут и да не бързате.

Най-Instagrammable места на остров Скай

1) Old Man of Storr - това е малък поход, но разходката е разкошна, с 360-градусова гледка. Бъдете готови и внимавайте да не се хлъзнете ако отивате по време на дъждовния сезон, но има много малки рекички, в които да си изперете ботушите.

2) Quiraing - това пътуване е на около два часа от паркинга и има някои от най-зрелищните пейзажи, които Скай може да предложи.

3) Neist Point Lighthouse - Фарът се чувства сякаш е на ръба на света и е само на около 30–40 минути от паркинга, но внимавайте за вечерните туристи, които се събират за емблематичните снимки на залеза; може да стане претъпкан.

4) Приказни басейни - това може да е малко сложно извън лятото, защото трябва да прекосите реки, като стъпвате върху скали, за да завършите разходката, която може да бъде покрита с вода, но ефирните гледки си заслужават малко допълнително внимание.

5) Замъкът Дънвеган - интериорът на замъка е исторически интересен, но основната атракция са буйните градини около имота. Това е чудесно място да си поемете въздух след ден на туризъм.

6) Kilt Rock и Mealt Falls - тези древни скали наподобяват шотландски килт, а от гледната точка, която е на крачки от паркинга, можете дори да видите континенталната част на Шотландия в ясен ден.

7) Fairy Glen - толкова вълшебен, колкото и името, този красив терен е подчертан с тревисти конусовидни хълмове, езера и водопади.

8) Пристанище Портри - цветната ивица от платноходки, осеяли пристанището, го правят както идеална спирка за почивка за обяд, така и възможност за фотография.

9) Виадукт Гленфинан - всъщност не е на Скай, но ако карате ферибота на Скай до острова, това е чудесна спирка по пътя до там.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин