Как да прекарате 48 часа в Лисабон? - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Как да прекарате 48 часа в Лисабон?
Автор: Peika.bg
Как да прекарате 48 часа в Лисабон?

Между историческите забележителности, величествените сгради и културата на храната, в Лисабон ще можете да откривате нещо ново всеки ден!

Ако имате само един уикенд, е добре да разпределите времето си в града оптимално.

Ето как да разгледате Лисабон за 48 часа.

Ден 1 - Сутрин

Едно от най-запомнящите се преживявания в Лисабон е пътуването с емблематичните жълти трамваи, често украсени с графити. Ако искате да се повозите спокойно и да поразгледате града, станете рано, за да избегнете тълпите от туристи. Тези трамваи са действащи антики от 30-те години на миналия век и пренасят хората нагоре-надолу по хълмистите улици на Лисабон. Прескочете между най-готините квартали на града. Трамвай 28 минава покрай Катедралата Се - най-старата църква в Лисабон, създадена в средата на 1100 г. и базиликата Естрела - базилика, построен по заповед на кралица на Португалия Мария I в края на 18-ти век. Това 40-минутно пътуване ще ви обогати още от рано сутрин.

Как да прекарате 48 часа в Лисабон?

След разходката с трамвая, можете да отидете на площада Praça da Figueira. Там ще откриете изобилие от кокетни кафенета с места за сядане на открито. Там можете да се заредите с енергия за деня и да погледате как тече животът на местните.

На зеления площад в Martim Moniz пък си заслужава да разгледате сергиите на местните търговци, на които можете да откриете всичко от храна до бижута. След това се разходете из средновековните улици на мултикултурния квартал Мурария. Отделете малко време да разгледате и уличното изкуство, вдъхновено от фадо. Това е жанр в традиционната португалска градска инструментална и вокална музика. Той съчетава в себе си понятия като самота, носталгия, копнеж по непостижимото и любовна мъка.

Как да прекарате 48 часа в Лисабон?

Следобед

Изкачете се до Замъка "Сан Жоржи" от XII век. Той включва замък и останки на оригиналния кралски дворец. Построен, за да защити града, замъкът се намира на най-високия хълм в Лисабон, така че разходката може да е като малък поход. Има и автобус, който тръгва от Praça da Figueira и ще ви отведе директно до входа на замъка. Входната такса е 8,50 евро за възрастни и 5 евро за деца. От стените на крепостта можете да се насладите на прекрасни гледки.

Как да прекарате 48 часа в Лисабон?

Вечерта

Посетете най-стария квартал в Лисабон - Алфама за вечерна разходка. Бъдете подготвени за улици, препълнени с прекрасни магазини за сувенири, направени от корк, рибарски мрежи и глина. Тук можете да откриете ресторанти, декорирани в традиционен португалски стил. Опитайте и автентичната местна кухня.

Ден 2 - Сутрин

Сутринта можете да вземете своя кофеинов отскок в Café Nicola (открито през 1929 г.) или Café Confeitaria (открито в началото на 1800 г.). След това се отправете към кулата Белем - един от символите на Лисабон. Разгледайте манастира Жеронимуш, който е изиграл важна роля през цялата история на Португалия. Именно там изследователите, сред които Васко да Гама, са отсядали преди своите велики пътешествия.

Как да прекарате 48 часа в Лисабон?

Така и така сте в района, можете да се отбиете до известния магазин Pasteis de Belém, който е само на пет минути пеша от манастира. Опитайте невероятните яйчни кремове, покрити с канела и пудра захар, които са най-добрите в града!

Разходете се по брега на реката, за да видите кулата Белем, крепостта Мануелин, построена през XVI век и Паметникът на откривателите. Той съдържа композиция от 33 фигури на монарси, откриватели, картографи, художници, учени и мисионери.

Как да прекарате 48 часа в Лисабон?

Късен следобед

Разходете се до Байкса - историческият квартал на Лисабон. Там ще се полюбувате на красива архитектура и типичния португалския уют.

Вечер

Обичате ли вино? В Лисабон има десетки барове, в които можете да избирате между 200 вина вина. Насладете се на релаксираща напитка, добра храна и зашеметяваща гледка от някой от ресторантите в града, разположен на покрива на сграда. Тези места са само за ценители и ще ви предложат едно изтънчено преживяване!

Как да прекарате 48 часа в Лисабон?

***

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин