Как да зарадваме близките си за празниците, без да харчим пари? - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Как да зарадваме близките си за празниците, без да харчим пари?
Автор: Мая Джамбазова
Как да зарадваме близките си за празниците, без да харчим пари?

Винаги на празници се чудим, как да зарадваме близките си. По Коледа бюджетът ни изтънява.

Харчим за храна, за заведения и почивки, за подаръци на децата, половинката и родителите.

Затова ви предлагаме идеи, как да зарадвате близките си, без да харчите пари.

Заведете любимите си хора до забележителност в града или извън него, наблизо

Достатъчно е да имате малко останал бензин в колата, за да отидете до там. Или може да повървите пеша, ако обектът е в града. Разходка за празника, която може да ви даде време да си поговорите за нещата, които наистина ви интересуват. Изберете места, за които не се плаща вход.

Ако сте във Варна, може да отидете фара на Морска гара и зоната за разходки. В Пловдив може да се разходите до Небет тепе. Ако сте във Велико Търново, може да отидете до някой от манастирите край града или в квартал „Асенов“ и да поседнете на някоя от пейките. Ако сте от Трявна, може да се разходите по улицата с магазините, която започва след „Гърбавия мост“. В Габрово пък може да отидете до Дома на хумора и сатирата и от там да се разходите по крайбрежната улица до моста със скулптурите на свободата и статуята на Рачо Ковача на центъра. Ако сте с кола, може да отидете до Соколския или Дряновския манастир.

Пригответе празнична вечеря с продуктите в хладилника

Изберете си основен продукт – месо или зеленчук и потърсете рецепта за него в интернет или готварска книга. След като приготвите ястието, може да сложите на масата салата и още плод за десерт, а също и напитка, каквато имате – безалкохолно или алкохол. Ефектът е още по-добър, ако се съберете на вечеря цялото семейство. Може да направите изненадата и за обяд.

Съберете се цялото семейство и изпейте любимата или коледна песен на човека, когото искате да зарадвате

Това гарантира добро настроение и е хубава изненада за празниците. След изпълнението може да се съберете и да послушате музика, да си поговорите или да почетете заедно тематична книга.

Пътувайте от креслото

Съберете се заедно и разгледайте статии за любимо място. Вижте и снимки на локацията. Може да си разпечатате някоя от тях на домашния принтер и да я окачите на стената. Помечтайте! Поговорете си за дестинацията. Потърсете любопитни факти за избраното от вас място. Може да погледнете оферти на агенции за пътуване до там през следващата година, за да имате време да съберете пари, ако все пак решите да стегнете багажа на там. Не забравяйте, че мечтите един ден могат да се сбъднат!

Изгледайте заедно филм

Може да си направите пуканки, да си вземете пакета с фъстъци от шкафа и да си пуснете на компютъра или на телевизора филм. Изберете си заглавие, което не сте гледали, за да има изненада за всички или си пуснете заглавие, което обичате и е класика, за да си прекарате гарантирано добре.

Направете ръчно изработена картичка

Ако искате да зарадвате близките си с нещо специално, то нека е направено от вас! Развихрете въображението си, вложете малко старание и сме сигурни, че ще измайсторите нещо красиво с материалите, които имате вкъщи. Напишете своето специално пожелание за хората, които обичате, за да разберат, колко държите на тях!

Надяваме се, че сме ви дали добри идеи за изненада. Пожелаваме ви да прекарате добре с близките, независимо с какво ще ги зарадвате!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин