Как един мечтател създаде Музей на ароматите - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Как един мечтател създаде Музей на ароматите
Как един мечтател създаде Музей на ароматите

„Някой ден ще украсявам с цветя за кралицата,” казвал младият инженер Сакул Интакул, когато все още не бил известен експерт по цветята. Няколко години след това, благодарение на таланта си, той осъществява мечтата си и вече няколко пъти е украсявал за кралицата и за известни хотели като Булгари в Бали. Наскоро отваря първия Музей за флоралната култура в Банкок, в чест на тайландската кралица Сирикит.

Музеят е прекрасна къща от 1920 г. типична за началото на века, с дървен под, два етажа и седем стаи, заобиколена от ботаническа градина. Направен е, за да се покаже азиатското изкуство за декорирането с цветя и флоралните традиции на Тайланд. Сред градините на музея можете да усетите аромата на невероятни тропически цветя и да се научите да ги разпознавате. Понякога самият Сакул играе ролята на екскурзовод, когато разполага с време. Той казва „Цветето е красотата, която се грижи сама за себе си, затова ако имаме цветя наоколо, животът ни ще е по-красив.”

Музеят е разделен на няколко помещения, във всяко едно се описват със снимки, текстове и предмети (намерени от Сакул по време на пътуванията му из Азия) различните традиции. Най-старият текст е ръкопис от 1756 г., намерен в Токио. Сакул обяснява „Нашите цветя са тропически - разцъфват за един ден, но и много бързо увяхват. За да издържат повече, ние се научихме да отделяме всяко листенце и след това да ги зашиваме и да им предаваме различни форми”. 

Музеят е отворен всеки ден, без понеделник, от 10:30 до 18 часа, входът е 150 тайландски бата (около 7.50 лева).

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин