Как изглежда „идеалната“ жена в 11 държави по света - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Как изглежда „идеалната“ жена в 11 държави по света
Автор: Александра Любова
Как изглежда „идеалната“ жена в 11 държави по света

От високите и слаби до дребни и с криви зъби, жените по целия свят притежават различни форми и размери. Затова не е чудно, че всяка страна има свои собствени стандарти за красота, които обикновено се различават от останалите. И сред тях някои нации имат толкова необичаен начин да виждат красотата, че просто ни оставя без думи.

Ние събрахме 11 държави по света, които имат необичайни представи за женската красота.

11. Ирландия 

Ирландски жена обикновено има дебели вежди, светла кожа и тънки устни. Но най-популярните им черти са голямо чело, зелени очи, много лунички и червена коса. Тъй като ирландците винаги отстояват естествената красота, те високо ценят всички тези черти при жените.

10. Япония

В повечето западни страни перфектната усмивка обикновено се свързва с красотата, но в Япония нещата работят по обратния начин. В тази страна младите жени се насочват към стоматологични клиники, за да направят зъбите си да изглеждат криви и многопластови. Този полу-вампирски вид всъщност се смята за сладък там, тъй като японците смятат, че е символ на естествената красота и младостта.

9. Иран 

Статистиката показва, че Иран има най-високия процент операции на носа в света. И това всъщност не е изненадващо - тъй като жените не могат да използват останалите си части на тялото, за да привлекат мъжете, те са склонни да прекарват много време като работят върху лицето си, особено носовете си.

Ринопластиката също е много скъпа в тази страна, така че ако една жена премина през нея, това означава, че всъщност може да си го позволи, тъй като е от заможно семейство. Поради това много ирански жени носят превръзките си дълго след действителната си операция, само за да покажат, че са достатъчно богати. А някои от тях дори носят фалшиви превръзки, за да се преструват, че са си направили ринопластика.

8. Южна Корея

Идеята за перфектна жена в Южна Корея се определя от безупречната бяла кожа, заострен нос, малко лице и големи очи. Но най-важното е формата на лицето - тя трябва да прилича на сърце, с тясна брадичка и трябва да се разширява на върха. За да постигнат този идеал, много корейски жени харчат стотици долари за пластични операции.

7. Франция

Френските жени винаги са за естествена красота във всичките й аспекти - не носят почти никакъв грим, рядко използват парфюм и са склонни да поддържат косматите си части на тялото необръснати. Те вярват, че истинската красота се отразява в кожата на жената, затова вместо грим се опитват да използват повече кремове и лосиони, за да изглежда лицето им перфектно.

6. Таджикистан

В Таджикистан храстовидните вежди, които са слети над носа, отдавна се смятат за стандарт за красота при жените. Преди време имаше дори общо суеверие - колкото по-близо са веждите ви една до друга, толкова по-близо ще бъде мъжът ви до вас. Освен това се смята за символ на чистота и невинност при жените.

Въпреки че днес нещата се променят, все още можете да намерите много таджикски жени в този тренд. И дори тези, които са пропуснали гена на unibrow, се опитват да го фалшифицират и използват билки, за да отгледат необходимите косми или да нарисуват веждите върху себе си, за да изглеждат по-красиви.

5. Саудитска Арабия

Очите са огледалото на душата на човек - жените от Саудитска Арабия придават друг смисъл на тази стара поговорка. Тъй като не могат да покажат по-голямата част от лицето си, поради своята религия, те обикновено обръщат голямо внимание на красотата на очите си. За да ги направят по-привлекателни, те използват всички видове грим и харчат огромни суми за тях.

4. Китай 

За китайските жени бледата кожа се счита за истински стандарт за красота . Тази тенденция всъщност ни връща в миналото, когато цветът на кожата е бил свързан със социалната класа, към която човек е принадлежал. Ако кожата била тъмна, това означава, че човекът работи на нивите и е беден. Китайските момичета не искат да изглеждат бедни дори и днес, така че са готови да направят всичко, за да запазят кожата си бяла като сняг.

Тази пристрастеност към бледото лице не включва само избягването на слънчевата светлина. За да се отърват от "черната кожа", жените в Китай също използват всички видове кремове за лице, които обикновено съдържат избелващи съставки.

3. Мианмар

За хората от Каян, живеещи в Мианмар, дългата шия се счита за символ на благополучие и красота . Ето защо местните момичета носят месингови намотки около врата си от 5-годишна възраст. Първо слагат 6 пръстена около врата си, а след това броят им се увеличава с един всяка година. Към момента на брака им броят на пръстените достига своя максимум, тъй като те спират да ги добавят след сватбата си.

В резултат на носенето на тези намотки, шията на жената може да достигне до 40 cm. А понякога цялата конструкция е толкова огромна и неудобна, че на момичетата може да им стане трудно дори да обърнат и завъртят глава. Те обаче никога не се оплакват - красотата изисква жертва, нали?

2. Нова Зеландия

В Нова Зеландия татуировките не се използват само за украса на кожа, но местните хора - маорите, използват техника на татуировка, наречена ta moko, за да направят вид лична карта в черни и тъмносини шарки точно върху лицето на човек. Жените от маори традиционно се татуират върху брадичката по време на юношеството и се опитват да направят татуировките си възможно най-спретнати и подробни, за да покажат социалния си статус.

Когато друг човек от племето погледне тази татуировка, той лесно може да "прочете" цялата история на нейния носител и да прецени колко красива е една жена. 

1. Етиопия

В тази страна, когато една жена достигне детеродна възраст, трябва да й се премахнат 2 долни предни зъба и да й се направи пиърсинг на долната устна. След това в тази дупка вкарват тежка глина или дървен диск. Докато расте, там се поставят по-големи и по-големи дискове, за да разтегнат допълнително устната, докато стигне до плоча с пълен размер. Тази чиния за устни се разглежда от местните хора от Сурма като символ на женската зрялост, която привлича мъжете за брак.

Местните хора също използват тежести, за да разтегнат ушните си миди, докато са достатъчно дълги, за да докоснат раменете. Те си мислят - колкото по-опъната им е ушната мида, толкова по-красиви са. 

Как според вас изглежда идеалната жена? Моля, кажете ни в коментарите!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин