Как италианците измислиха безплатното пътуване - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Как италианците измислиха безплатното пътуване
Автор: Мария Ангелова
Как италианците измислиха безплатното пътуване
Снимка: Thinkstock/Guliver

Да миете чинии. Да берете плодове. Да се грижите за градина. Да рисувате. Можете ли да правите тези неща? Ако да, бихте могли да получите в замяна безплатна нощувка в хотел, къща за гости или биоферма в Италия. Ето как италианците измислиха безплатното пътуване.

Това не е съвсем точно „домашна помощница“, защото се работи само няколко часа, а „заплатата“ е безплатно настаняване (понякога и изхранване) на едни от най-страхотните места на Ботуша - от Римини до Портофино и Палермо. Така в свободното си време ще можете да се насладите на красиви залези, кухня (която няма нужда от никакви епитети) и изобщо – всички (не)земни блага на Италия.

Чисти чинии в Портофино

За любителите на природата, лятото на палатка и топлите дни край Италианската Ривиера. До сърцето на природен парк Портофино се достига само пеш през пътеки под сянката на кестени и маслини. Морето е съвсем близо, гората е до вас. Срещу 5 часа работа (миене на чинии два пъти дневно) получавате подслон (в палатка) и храна (обяд и вечеря). Ако дойдете тук на почивка, цената е 35 евро за нощувка (палатка + храна). Минималният престой е една седмица, а мястото - Il Giardino del Borgo.

Гаргано: Място за артисти

В градчето Вико дел Гаргано получавате безплатна нощувка, закуска (само първата) и аперитив за добре дошъл, а в замяна давате двете си ръце за брането на портокали и маслини. А ако сте музикант, художник, готвач, можете да споделите изкуството си срещу безплатен престой. Целогодишно в Pizzicato Eco B&B.

Градините на Римини

Превърнете се в градинар само на няколко километра от Римини. В Relais il Monticello в град Монтефиоре Конка всичко тъне в зеленина, а морето не е само сън. Тук можете да размените на бартер нощувката си срещу грижа за градината или поддържане на блога на хотела. 

Нарисувай Палермо!

Донесете своя рисунка върху платно и ще получите безплатна нощувка и закуска в B&B White в Палермо. Защо ли? Собствениците искат да изпълнят мястото си с предмети на изкуството. Другият вариант е да грабнете камера и да направите професионално видео. Известният сицилиански плаж Мондело е само на няколко километра.

Вече ви се ходи в Италия? Вижте най-добрите екскурзии и почивки в Италия.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин