Какво можете да видите в Бордо, Италия? - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Какво можете да видите в Бордо, Италия?
Автор: Елена Исаева

Италия е страна в Южна Европа, която е известна с богатата си история, култура и кухня. Ето някои интересни факти за Италия. Рим е столицата на Италия и е най-големият град в страната. Официалният език на Италия е италиански, който се говори от мнозинството от населението. Има обаче и много регионални езици, които се говорят в цялата страна, като сицилиански и сардински.

В Италия има много градове, които трябва да се видят, бих казала дори, че почти всеки град или селце са очарователни и определено ще ви заредят с типичния дух на Италия.

Какво можете да видите в Бордо, Италия?
Снимка: pixabay.com

Италия често се смята за една от най-романтичните дестинации в света със своите живописни градове, красиви пейзажи и вкусна кухня. Ето някои от най-романтичните места за посещение в Италия:

Венеция: Със своите криволичещи канали, красиви мостове и зашеметяваща архитектура, Венеция е топ дестинация за двойки, които търсят романтично бягство.

Флоренция: Известен със своето ренесансово изкуство, красиви градини и зашеметяващи гледки, Флоренция е град, който излъчва романтика.

Крайбрежие на Амалфи: Крайбрежието на Амалфи е зашеметяващ участък от бреговата линия в Южна Италия, който се отличава с кристално чисти води, очарователни села и спиращи дъха гледки.

Тоскана: Със своите хълмисти хълмове, очарователни села и вкусна храна и вино, Тоскана е перфектната дестинация за двойки, които искат да се отпуснат и да се насладят на компанията си.

Рим: Със своята древна история, красива архитектура и романтични калдъръмени улици, Рим е град, който винаги пленява посетителите.

А знаехте ли, че освен град Бордо във Франция има и такъв в Италия?Да, и макар и малко, градчето е доста интересно и определено заслужава вниманието ви.

Бордо е град в провинция Алесандрия, разположен в регион Пиемонт, Италия. Някои от атракциите и нещата, които трябва да видите в Бордо и околностите му, включват:

Замъкът Бордо: Замъкът е добре запазена средновековна крепост, разположена в центъра на града, която е и една от основните забележителности тук.

Църква Сан Бартоломео: Тази църква е построена през 15 век и се отличава с наистина едни много красиви стенописи.

Parco Naturale Capanne di Marcarolo: Природен парк с туристически пътеки и спираща дъха гледка към околните планини. Все пак градът съчетава чудесно градския и планинския туризъм.

Обиколки с дегустация на вино: не бива да се пропуска и подобен винен тур. Бордо се намира в сърцето на винарската област Пиемонт и в района има много винарни, които предлагат обиколки и дегустации на различни прекрасни вина.

Museo Civico Archeologico di Bordo: Археологическият музей на града включва артефакти от римския и средновековния период. В него ще научите доста за историята на града и района.

Местна кухня: Бордо е известен със своите традиционни пиемонтски ястия, като паста таджарин с трюфели и задушено говеждо, определено трябва да ги опитате, те галят небцето и са истинска наслада за ценителите.

Дейности на открито: Районът около Бордо е идеален за дейности на открито като планински туризъм, колоездене и риболов. Има прекрасни места за пикник, леки и дълги разходки, като голяма част от тях са подходящи и за малки деца, както и за хора без голяма физическа подготовка.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин