Какво ще стане ако не включите телефона си в самолетен режим по време на полет? - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Какво ще стане ако не включите телефона си в самолетен режим по време на полет?
Автор: Peika.bg
Какво ще стане ако не включите телефона си в самолетен режим по време на полет?
Снимка: pixabay

Не толкова отдавна авиокомпаниите спряха да казват на пътниците да държат мобилните си телефони, таблети, електронни четци и други устройства изключени през целия полет.

Авиокомпаниите приемат тези неща сериозно и то с причина.

Защо трябва да поставим телефоните си в режим полет?

Поискано е да изключим нашите устройства или да включим на режим на полет поради електромагнитни смущения от телефони, таблети, електронни четци, електронни слушалки и други. Тъй като някои самолети преди са строени по-различно и отне известно време, докато индустрията се увери, че е напълно безопасно да се използват електронни устройства.

Какво ще стане ако не включите телефона си в самолетен режим по време на полет?
Снимка: pixabay

Тези дни дори ще видите iPad и други таблети в пилотската кабина, които пилотите използват за съхраняване на документи, вместо да се носят големи чанти с действителна хартия. Ще видите и стюардесите, които използват таблети и големи телефони, вместо или в допълнение към купчини от документи. Всички тези устройства са тествани задълбочено, за да се гарантира, че няма смущения.

Но това не винаги е било така! Всъщност още през 2011 г. някои части от конкретни модели на екрана на пилотската кабина на някои самолети на Boeing 737 се оказаха податливи на смущения. Как да открием тази специфична комбинация от самолети и монитори - и да я поправим? По време на строгия процес на тестване, за да се даде възможност на авиокомпаниите да предлагат полетен интернет. Част от този процес на тестване създава достатъчно електромагнитни смущения, за да представлява цяла кабина, пълна с устройства с различни размери, включително някои, които не функционират добре. Почти всеки комбиниран самолет с оборудване, експлоатиран от голяма международна авиокомпания, вече е тестван.

Какво ще стане, ако не поставя телефона си в самолетен режим?

Какво ще стане ако не включите телефона си в самолетен режим по време на полет?
Снимка: pixabay

От години регулаторите на безопасност, авиокомпаниите, производителите на самолети и всички останали в бранша знаят, че има десетки устройства, останали извън самолетен режим при всеки полет. В известен смисъл фактът, че самолетите не са паднали от небето, защото някой е оставил своя Iphone, е най-добрата демонстрация, че в по-голямата си част повечето устройства не засягат повечето самолети.

Но "повечето" не са достатъчно добри за авиацията. Някои хора не знаят, че техният Kindle дори има 3G, или че Bluetooth на часовника / слушалките / друго устройство се счита за необходимо да бъде в самолетен режим. Някои забравят, че са опаковали едно от тези устройства в горния кош. Някои дори откровено игнорират правилата, като приемат, че жизненоважният им имейл на тяхното BlackBerry няма да накара самолета им да падне. И вероятно е така.

Ето какво: авиацията не работи с вероятности. Една от причините авиацията да е по-безопасна от това да се качите в колата си, да пресечете улицата или дори просто да останете вкъщи (повече хора са жертви на инциденти, свързани с тоалетната, отколкото авиационни инциденти!) Е, че авиокомпаниите и техните регулатори работят с изобилие от Внимание.

 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин