Какво знаем за хотелското настаняване и кои са най-старите хотели в света? - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Какво знаем за хотелското настаняване и кои са най-старите хотели в света?
Автор: Елена Исаева

Хотелите са търговски обекти, които предоставят временно настаняване, хранене и други услуги на пътници и туристи. Ето някои важни неща, които трябва да знаете за хотелите, преди да направите своя избор в кой да отседнете и за колко време:

Видове хотели: Има различни видове хотели, като бюджетни хотели, луксозни хотели, курорти, мотели, бутикови хотели и нощувки със закуска. Всеки тип хотел обслужва определена клиентела и има свои собствени уникални характеристики.

Какво знаем за хотелското настаняване и кои са най-старите хотели в света?
Снимка: wikipedia.org

Типове стаи: Хотелите предлагат различни типове стаи като стандартни стаи, апартаменти и екзекютив стаи. Цената на стаята ще зависи от нейния размер, удобства и местоположение в хотела.

Услуги и удобства: Хотелите предоставят разнообразие от услуги и удобства за гостите като румсървис, портиер, спа услуги, фитнес центрове, плувни басейни и Wi-Fi.

Резервация: Можете да резервирате хотелска стая директно през уебсайта на хотела, чрез онлайн туристически агенции или чрез туристически агент. Важно е да прочетете отзивите и да сравните цените, преди да направите резервация.

Настаняване и напускане: Времето за настаняване в повечето хотели е между 14:00 и 15:00 часа, докато времето за напускане обикновено е между 10:00 и 12:00 часа. Някои хотели може да изискват допълнителна такса за ранно настаняване или късно напускане.

Плащане: Хотелите обикновено изискват кредитна карта, за да гарантират резервация. Плащането може да се направи по време на резервация или при настаняване.

Правила за анулиране: Всеки хотел има собствена политика за анулиране, която може да варира в зависимост от вида на стаята и времето от годината. Важно е да прочетете внимателно правилата за анулиране, преди да направите резервация.

Безопасност и сигурност: Хотелите разполагат с мерки за безопасност и сигурност, за да гарантират безопасността на гостите

А сега искам да ви запозная с някои от най-старите хотели в света. Има няколко хотела по света, които твърдят, че са най-старите, но е трудно да се определи кой е наистина най-старият, тъй като зависи от това как определяте хотела. Ето няколко претенденти:

Nisiyama Onsen Keiunkan: Този японски хотел, разположен в Hayakawa, Yamanashi, работи от 705 г. сл. н. е., което го прави най-старият хотел според Книгата на световните рекорди на Гинес.

Hoshi Ryokan: Този ryokan (традиционен японски хан) в Komatsu, Ishikawa, Япония, работи от 717 г. сл. н. е. и се счита за втория най-стар хотел в света.

The Maids Head Hotel: Този хотел в Норич, Англия, функционира от 13 век и се счита за най-стария хотел в Обединеното кралство.

Zum Roten Bären: Този хотел във Фрайбург, Германия, работи от 1120 г. и се счита за най-стария хотел в Германия.

Hotel du Vin: Този хотел в Авиньон, Франция, се помещава в сграда, която датира от 14 век и се счита за най-стария хотел във Франция.

The Olde Bell: Този хотел в Хърли, Англия, работи от 12 век и се счита за най-стария хотел в Англия.

Важно е да се отбележи, че много от тези хотели са били реновирани и преустройвани през вековете, така че сградите и удобствата, които предлагат, може да не са оригиналните, но все пак имат от някогашния си чар и величие.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин