Каменната къща в Португалия - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Каменната къща в Португалия
Автор: Peika.bg

Нека ви представим едно красива и същевременно смайващо архитектурно творение в слънчевата Португалия.

Каза дo пендо (в превод „къщата от камък”) се намира между общините Селорику дъ Бащу и Фафе на върха на средно висок хълм и идеално се слива с околната среда. Името на къщата се дължи на факта, че тя е построена между 4 големи камъка, вградени в основите ѝ. Те служат както за стени, така и за таван. Строежът на сградата започва през 1972 г. и отнема 2 години.

Къщата е построена от португалски инженер, който я използвал като място за отдих сред природата. Днес тя е малък музей със снимки, предмети и истории от началото на идеята, строежа и обзавеждането ѝ.

Къщата е почти изцяло от камък, а интериорът е в стил рустик. Мебелите и тясната стълба, която води до втория етаж, са направени от дърво. Всяка от стаите е с различна форма и големина. Диванът в къщата е направен от бетон и евкалиптово дърво и тежи 350 кг. Там ви очаква и внасяща уют камина, както и басейн, издълбан в огромен камък. В къщата обаче няма електричество, въпреки факта, че е построена близо до вятърна електроцентрала.

За жалост тя вече доста пъти е ставала обект на вандалски атаки, което е наложило на собственика да сменя прозорците повече от 20 пъти. Сега прозорците са бронирани и имат метални решетки, както и 400-килограмова стоманена врата. 

Големия интерес на професионалисти в областта на архитектурата, както и на туристи, към къщата не секва и до днес.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин