Кампания „Купи 1 книга“ - заедно можем да помогнем на книгата днес, за да я има в бъдеще! - Кино, театър и книги - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Кампания „Купи 1 книга“ - заедно можем да помогнем на книгата днес, за да я има в бъдеще!
Автор: Peika.bg
Кампания „Купи 1 книга“ - заедно можем да помогнем на книгата днес, за да я има в бъдеще!

Представители от всички сфери на книгоиздаването се обединяват зад каузата, целяща подпомагане и популяризиране на четенето дори и в условията на извънредно положение.

Близо 100 издателства и книжарници застанаха зад кампанията „Купи 1 книга“.

Издателство и книжарници „Сиела“ се присъединяват към инициативата с надслов „За да я има книгата“, която отправя призив към читателите в цялата страна да помогнат за спасяването на книгата и да гарантират нейното съществуване дори и във времена, в които тревожност и несигурност за бъдещето са сковали обществото.

Голямото семейство на книгата се обръща към всеки, който би желал да закупи за себе си, за близък или да дари книга за избрана от него кауза.

 „Книгата е това, което остава след нас. Книгата е извор на знания, забавление и идеи. Книгата е нашият живот и нашият смисъл. Днес светът на книгите е изправен пред истинско предизвикателство. И спасяването на този свят е в нашите ръце. Само заедно можем да помогнем на книгата днес, за да я има в бъдеще!“, гласи призивът на организаторите на кампанията.

С обявяването на извънредно положение на 13 март 2020 г. и със затварянето на множество физически търговски обекти, достъпът на читателите до книгите се оказа затруднен. Много от планираните за издаване заглавия бяха отложени, редица печатници бяха принудени да спрат работа, а традиционният метод на разпространение – тотално сринат.  Книгата се превърна в една от многото жертви в името на най-ценното – здравето.  Но здравето на духа е в нейните „ръце“.

Желаещите да подкрепят кампанията могат да го направят, като влязат в специално създадената уеб страница на инициативата: www.kupi1kniga.com. Оттам те имат възможност да отидат в електронния магазин на предпочитаното издателство или книжарница и да закупят книга по избор.

Инициативата се провежда със съдействието на Асоциация „Българска книга“.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Кино, театър и книги
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин