Картичка от другия край на света - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Картичка от другия край на света
Автор: Peika.bg
Картичка от другия край на света
Снимка: postcrossing.com

Обичате ли да получавате пощенски картички? Ама от онези, едновремешните, автентичните картонени картички, за които ви трябва марка, а не интернет връзка. А знаете ли как да получите пощенска картичка от непознат човек от другия край на света?

Един португалец, Паулу Магаляеш, много обича пощенските картички. И решава да създаде сайт, който да събира на едно място хора като него от целия свят. Прави това още като студент през 2005 г., а през пролетта на 2012 г. postcrossing.com вече има над 300 000 регистрирани потребители от 203 страни и над 10 милиона изпратени картички до почти всички точки на планетата.

Принципът е много прост – трябва да се регистрирате и сайтът на случаен принцип ви дава адрес на друг потребител, на когото да изпратите картичка. Всеки може да попълни кратка информация за себе си и за това какви картички предпочита (с пейзажи, с градове, с хора или цветя, (не)надписани, в плик, със стихотворение, надписани на местния език...). Така картичката може да бъде и с много лично послание като например: „Поздрави на теб и трите ти деца и дано не ви е много студено в Сибир“.

Най-много регистрирани почитатели на обикновената поща има в САЩ, Русия и Китай – от тези три страни са една трета от потребителите на социалната мрежа. Българите са близо 350, което ги поставя на 52-о място в класацията на Рostcrossing.

Сайтът ви дава още една възможност да се докоснете до далечни и екзотични места. Ако мислите, че няма да можете да видите Китай с очите си, може да го видите поне на картичка, надписана и изпратена лично до вас от някой, който също чака с вълнение своята картичка. Точно като вас.  

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Delyana Valerieva, 27.09.2014 | 16:35
postcrossing.com е сайта. Напълно безопасен е. И е много забвано, не знаеш от къде ще дойде следващата картичка. Не е нужно и плик да купуваш даже, нито пък да пишеш нещо за себе си и своя адрес. Нужно е само един код да се пише, за да могат каот ти я получат, да я регистрират в сайта и ти съответно да получих друга от другиго. Сайта има над 500 000 потребители, а не 300 000 500,945 members 214 countries 955 postcards/hour 25,799,008 postcards received 461,960 postcards traveling 131,430,042,441 km traveled 3,279,602 laps around the world
Грациела Ковачева, 24.09.2014 | 17:54
Не разбрах- кой е сайтът,в който трябва да се регистрирам:)
Абонирайте се за нашия бюлетин