Картичка от нацистки концлагер най-сетне стигна до получателя си - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Картичка от нацистки концлагер най-сетне стигна до получателя си
Автор: Peika.bg

Пощенска картичка, изпратена от италиански военопленник от нацистки концлагер през 1944 г., най-сетне пристигна на посочения адрес след серия от невероятни съвпадения.

 

Италианската учителка Валентина Романо разказва, че видяла картичката да се въргаля на тротоара.

Пред италианските медии Валентина разказва, че когато забелязала датат и печата с нацисткия орел, я побили тръпки.

Картичката

Надписана е на 17 октомври 1944 г. от Вроцлав – град в Полша, по онова време окупиран от Германия. Подател е Роберто Бианки, който като 20-годишен войник, бил пленен и изпратен в трудов лагер от нацистите.

Ето го и текста:

„Скъпи мои родители, след дълго мълчание, ви уверявам, че вече съм преместен на друго място, където обработвам земя. Намирам се във ферма в провинцията, имам достатъчно храна, така че не се тревожете изобщо – много съм добре. Няма да успея да се прибера за Коледа. Винаги съм с вас в мислите си. Нищо друго не ми остана освен да ви изпратя целувка, скъпи майко и татко, вярвам, че скоро ще се върна при вас“.

Невероятната история на картичката

След като учителката установила, че картичката не е изпусната от някой от учениците й, написала във фейсбук какво й се е случило, с надеждата, че ще открие получателя. Дала интервю и в местна телевизия. Няколко дни след интервюто от семейството на получателя се обадили в телевизията и предаването на картичката най-сетне се осъществило.

74-годишният братовчед на Роберто бил трогнат и щастлив да получи посланието толкова години по-късно. Оказало се, че самият Роберто успял да спази обещанието си да се завърне у дома си и живял дълъг и щастлив живот.

Не е ясно как картичката се е оказала на тротоара.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин