Керлеген – едно наистина отдалечено от всички и всичко място - На ръба - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Керлеген – едно наистина отдалечено от всички и всичко място
Керлеген – едно наистина отдалечено от всички и всичко място

Днес ще ви представим една отдалечена дестинация, която е трудно достъпа и предразполага към истинско уединение. Керлеген е място, до където е изключително трудно да се стигне и където, въпреки всичко, живеят и работят хора. 

Той представлява един вулканчен архипелаг и се намира в южните предели на Индийския океан, известен е като Островът на отчаянието. Открит е от френския мореплавател Ив-Жозеф дьо Кергелен Тремарек и е френско владение. Остров Кергелен е голям колкото Корсика. 

Най-близкото място до него е Мадагаскар, който се намира на около 3300 км от Кергелен. Той е едно много специално място, тъй като модерните самолети са в състояние лесно да вземат дълги разстояния, но проблемът е, че архипелагът няма летище. Първоначално е било планирано да се изгради писта, но така и не успели да осъществят замислената цел. Затова към момента единственият начин да се стигне до Острова на отчаянието е същият, както е било преди 100 години – да се доплава с кораб. 

На Кергелен няма постоянно население, а само научни работници – като правило, те не са повече от 100 души и се сменят всяка година. Климатът е доста суров – на Кергелен няма големи жеги или студове, но често духа силен вятър, който понякога достига 150-200 км/ч. 

На архипелага могат да се срещнат разлчни животни, сред които пингвини, тюлени, морски птици, зайци и дори котки. Поради силните ветрове там не растат дървета, но пъкима годно за консумация кергеленско зеле, богато на витамин С. 

Е, ако се чудиите как можете да стигнете до там и колко време ще отнеме пътуването ви... пригответе се. 

Ако живеете в Европа, първо трябва да отидете до Париж – това е най-кратката и най-лесно осъществимата част от пътя. След това е необходимо да вземете полет до остров Реюнион, който продължава около 12 часа. От там на всеки 3 месеца отплава кораб с провизии и други нужни неща за жителите на Кергелен. За да достигне до пристанището на острова трябва да пътувате с кораб 6 дни. 

Също така следва да се отбележи, че за да отидете на Кергелен при най-благоприятни условия ще ви са нужни не по-малко от 7 дни и имайте предвид, че пътят не е от най-лесните. Там обаче със сигурност никой няма да ви открие и безпокои.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория На ръба
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин