Клуб Мароко в Пловдив – където времето е спряло - Хапване и пийване - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Клуб Мароко в Пловдив – където времето е спряло
Автор: Мария Ангелова

Тук масите са направени от стари сандъци, „столовете“ (или по-точно миндерите) са дървени ракли, с удобни възглавнички отгоре. През лятото можете да пиете освежаващ ментов чай навън, под сянката на лозите, седнали на каменни столчета и маси, с поглед към една от най-стръмните улички в Стария Пловдив. Арт клуб „Morocco & more“ ще ви настани уютно, ще ви настрои на творческа вълна и ще ви прати на пътешествие отвъд Средиземно море.

Мароканското кафене, както си го знаем, е най-доброто място в Пловдив, в което да пиете ментов чай, направен точно както го приготвят в Мароко. Може би е и единственото. Ще ви го сервират в малък метален чайник, с интересен ритуал. Самият чай може да се окаже изненадващо силен, особено ако не сте го опитвали досега. Местата за сядане не са много - точно колкото за малка група ценители на приятните разговори и стръмните улици.

А това, което най-много харесваме тук, е атмосферата – картини, причудливи дървени фигурки, шарени обици, хартиени цигуларки... Освен място за чай и Мароко, дървените сандъци са преди всичко предназначени за срещи на творци, изложби, поезия.

Екзотиката на Мароко присъства много деликатно - загатната е в някои от картините и статуетките, както и в очертанията на една ниша в стената, взела от най-изящните арабски форми. Както и в усещането за безвремие, което се е настанило тук и никак не иска да си тръгва.

Уличката на арт клуб "Morocco & more" обикновено остава извън маршрутите на туристите, които кръстосват Стария град, но е на пътя на онези, които търсят място със собствена атмосфера. 

Подшушнато: Опитайте арменските сладки изкушения.

Адрес: ул. "Проф. Крикор Азарян" 7. Тръгнете от Тунела (от страната на бул. "6-ти септември") по стълбите и стръмната уличка нагоре към Стария град.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Хапване и пийване
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин