Книжарница на високата вода във Венеция - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Книжарница на високата вода във Венеция
Автор: Габриела Вълчева
Книжарница на високата вода във Венеция
Снимка: Stefano Montagner

Красиви канали, гондоли, стари книги, котки и един застаряващ Казанова, който ви посреща на прага – може ли да стане по-добре? Може - когато разберете, че всичко това се намира във Венеция, в малка, но стилна книжарница, наречена „Либрерия аква алта“.

„Либрерия аква алта“ (Libreria Acqua Alta, буквално: книжарница на високата вода) се намира на един от известните венециански канали и е истинско бижу, ако сте ценители на книгите. А те са хиляди – стари и нови, обикновени и луксозни, за големи и малки, за романтици и пътешественици. Стоят наредени във вани, лодки, канута и дори в една съвсем автентична гондола. Целта е книгите да не се намокрят, когато нивото на водата се покачи – оттам и името на книжарницата.

32530

Има и още – тук книгите не са само стока, те са част от самия интериор – може да се изкачите по стълбите, направени от стари енциклопедии или да поседите на стол от книги, пострадали при наводнения. В допълнение на картинката има гребла, манекени с венециански маски и шапки и много други изненади.

32534

32527

Компания ще ви правят множеството гальовни котки и собственикът, който с удоволствие ще си побъбри с вас, а на по-красивите дами може да предложи и брак. Чисто по италиански... Ако пък предпочитате да сте сами, може да се уедините в задната част на книжарницата, където да наблюдавате канала и да прелиствате някоя книга, заслушани в плискането на водата под краката си. Какво по-венецианско от това?

Повече информация може да намерите тук.

Адрес: Alta Acqua, Sestiere Castello, 5176/B 30122 Венеция, Италия; съвсем близо до площад Сан Марко.

Кога: всеки ден от 9 сутринта до 8 вечерта.

32532

        32526  32533

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин