Ко Чанг – дивият остров на Тайланд - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Ко Чанг – дивият остров на Тайланд
Автор: Peika.bg
Ко Чанг – дивият остров на Тайланд

Остров Ко Чанг е една от малко известните дестинации в Тайланд

Там ви очакват планини, джунгли и плажове, които ще ви накарат да искате да останете задълго. 

Ако обичате да си почивате на по-тихи и недокоснати от цивилизацията дестинации, това е вашето място – 70% от територията на острова е покрита с дива растителност. Една от основните причини да се запази така и до днес е, че до острова не се правят организирани групови екскурзии, а посетителите му са главно хора, които избягват най-популярните дестинации. Точно затова Ко Чанг е един от най-дивите острови, който въпреки това може да предложи по нещо за всеки тип турист

Ко Чанг – дивият остров на Тайланд

Главното населено място на острова е Банг Бао, който в миналото е бил тихо малко рибарско селце. Днес то е запазило автентичните си облик и атмосфера. Риболовото селище е построено по традиционен начин, със свързани мостове над водата. Ако го посетите, там ви очакват къщи за гости, пазари, барове и ресторанти, предлагащи местна кухня и напитки.

Ко Чанг – дивият остров на Тайланд

Едно от най-популярните места на острова е Уайт сенд бийч, където ще можете да се насладите на приказна гледка в пълно спокойствие. Наблизо можете да нощувате в хостели или малки хотелчета, близо до брега. Недалеч от плажа, на главния път, може да намерите банки, супермаркети и ресторанти. Плажът е разделен на северна и южна част с много място за чадъри и шезлонги.

Лоунли бийч, от друга страна, е мястото за пътешествениците, които си падат по купоните и пътуват с по-малък бюджет. Там ви очакват много търговци на храни, магазини за дрехи, ресторанти, барове, нощни клубове или дори студиа за татуировки.

***

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин