Кои са най-популярните културни маршрути в Англия? – 2 част - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Кои са най-популярните културни маршрути в Англия? – 2 част
Автор: Елена Исаева

7. Гластънбъри

Започнете пътуването си в причудливия град Гластънбъри, сгушен в сърцето на Съмърсет. Известен със своята мистична атмосфера и богато духовно наследство, Гластънбъри е потопен в легендите за Артур. Посетете Glastonbury Tor, впечатляващ хълм, увенчан с руините на кулата Свети Михаил, за който се казва, че е входът към легендарния остров Авалон. Разгледайте абатството Гластънбъри, където според легендата са погребани крал Артур и кралица Гуиневир, и дъба на Мерлин, за който се твърди, че е мястото на гробницата на магьосника. Потопете се в оживената New Age култура на града, разгледайте еклектични магазини и опитайте местни деликатеси, преди да се оттеглите за нощта.

Кои са най-популярните културни маршрути в Англия? – 2 част
Снимка: pixabay.com

8. Tintagel

Пътувайте на запад до скалистия бряг на Корнуол, където ви очакват драматичните скали на Тинтагел. Кацнал на брега на Атлантическия океан, замъкът Тинтагел е пропит с легенди за Артур, смятан от някои за родното място на самия крал Артур. Разгледайте руините на замъка, пресичайки легендарната пещера на Мерлин и се насладете на панорамна гледка към дивото крайбрежие. Посетете близката стара пощенска служба Tintagel, очарователна сграда от 14-ти век с очарователна история, преди да се насладите на традиционен корнишки крем чай с изглед към морето.

9. Пътят на Екскалибур

Пътувайте на север към живописните пейзажи на Националния парк Сноудония в Уелс, където планините и долините отекват от приказки за храброст и рицарство. Следвайте стъпките на Артър и неговите рицари, докато се разхождате през спираща дъха природа, откривайки скрити езера, каскадни водопади и древни гори. Научете за уелския фолклор и митология от опитни водачи и може би дори опитайте ръката си в стрелба с лък или сокол в изживяване със средновековна тематика. Завършете деня с обилна уелска вечеря и сесия за разказване на истории край огнището, потапяйки се във вечните приказки на Камелот.

10. Уинчестър

Насочете се на изток към историческия град Уинчестър, древната столица на Англия и легендарното място на Камелот. Разгледайте катедралата Уинчестър, където се казва, че Кръглата маса се е помещавала по времето на крал Артур, и се възхитете на нейната зашеметяваща архитектура и средновековни витражи. Посетете Голямата зала на замъка Уинчестър, където се намира реплика на легендарната Кръгла маса, и научете за легендите за Артур от експертни водачи. Разходете се из очарователните улици на Уинчестър, любувайки се на сградите на Тюдорите и живописните градини, преди да се насладите на прощална вечеря в традиционен английски пъб.

11. Връщане в Лондон

Завършете вашето приключение на Артур с едно обратно пътуване до Лондон, където можете да размишлявате върху вашето магическо пътешествие през сърцето на древните легенди на Англия. Докато се сбогувате с мистичните пейзажи и исторически забележителности, които са пленили въображението ви, вземете със себе си спомените от една наистина незабравима обиколка, изпълнена с митове, магия и вечното очарование на легендите за Артур.

Кои са най-популярните културни маршрути в Англия? – 2 част
Снимка: pixabay.com

Обиколката Arthurian Legends Tour предлага на пътниците уникална възможност да се потопят в завладяващия свят на крал Артур и неговите рицари на кръглата маса, изследвайки исторически места, живописни пейзажи и емблематични забележителности, свързани с тези легендарни приказки. Независимо дали сте любител на историята, ентусиаст на митологията или просто пътешественик в търсене на приключения, тази обиколка обещава незабравимо пътешествие през сърцето на мистичното наследство на Англия.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин