Коледни базари в Германия – 150 празнични идеи - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Коледни базари в Германия – 150 празнични идеи
Автор: Peika.bg

Аромат на джиджифилови курабийки, канела и греяно вино

Коледните базари в Германия са едни от най-старите в света (някои от тях се провеждат повече от 500 години!). Тук има всичко - хорове и духови оркестри, ръчно изработени коледни играчки, току-що изпечени сладкиши, подаръци... Най-известните коледни базари са нюрнбергският Кристкиндлесмаркт (Nürnberger Christkindlesmarkt) и дрезденският Щрицелмаркт (Dresdner Striezelmarkt).

Вижте 8 от любимите ни коледни базари в Германия, а общо те са над 150 из цялата страна. (Пълен списък и дати на всички коледни базари в Германия ще откриете тук).

Само до 23 декември 2016 г. имате шанс и да спечелите 500 лева за по-хубава ваканция от играта на Германския туристически борд ТУК.

Коледен базар в Бон

До 23 декември

Коледният базар в родния град на Бетовен е наистина изумителен. След 1 декември сградата на Кметството се превръща е огромен коледен календар. Празничният базар се разполага в пешеходната зона на града.

*

Коледен базар във Фрайбург

До 23 декември

На коледния базар във Фрайбург е пълно с креативни хора, които представят ръчно изработени стъклени и дървени играчки, а децата могат сами да изпекат коледни курабийки в празничната пекарна.

*

Коледен базар в Нюрнберг

До 24 декември

Коледни базари в Германия – 150 празнични идеи
Снимка: Тourismus Nuernberg

Празничните щандове ще откриете от площад Вили-Бранд до площад Кенеди. При главната катедрала всяка Коледа има средновековен базар. На повече от 20 места в града има сцени на Рождество, не е за пропускане и Фестивалът на светлината.

*

 

Коледен базар в Хайделберг

До 31 декември

Вътрешният двор на Хайделбергския замък се превръща в площадка за коледен базар. Зад замъка ще чуете ентусиазираните гласове на деца и възрастни, които се пързалят на Коледната ледена пързалка. Съботите преди Коледа в 18:30 часа започва коледна обиколка с екскурзовод.

*

Коледен базар в Мюнхен

До 24 декември

На коледните базари в Мюнхен има толкова много коледно настроение, че дори саламите са във форма на елха. Столицата на Бавария е може би най-доброто място, което можете да посетите в Германия преди Коледа. Хубавото на коледните базари тук е, че са много и различни. Целият град се е превърнал в един огромен коледен базар, където можете да изберете кътче по свой вкус. Буквално. Накъдето и да се отправите, немското коледно угощение ще гъделичка носа ви и ще ви предизвиква да опитате още нещо и още нещo.

*

Коледен базар в Дрезден

До 24 декември

Коледни базари в Германия – 150 празнични идеи
Снимка: © Torsten Hufsky

Добре дошли на най-стария коледен базар в Германия! В Дрезден Коледа се отбелязва по този начин от 1434 г. насам. Тук е мястото да си купите лешникотрошачка или ръчно изработена дървена играчка.

*

Коледен базар в Щутгарт

До 23 декември

Станете част от близо 4 милиона души, които посещават коледните базари на Щутгарт всяка година. Щандовете са над 200, така че си предвидете повече време за разходка.

*

Коледен базар във Франкфурт

До 22 декември

Коледни базари в Германия – 150 празнични идеи
Снимка: Guliver/Getty Images

Франкфурт се фука със своето 30-метрово коледно дърво, което се кипри в центъра на площада с коледния базар. Украшенията за елха са изящни, а наденичките се пекат на място!

Най-точна и актуална информация за коледните базари в Германия можете да откриете на националния туристически сайт на страната тук. Там ще откриете идеи и за това с какво да комбинирате посещението на базарите – забележителностите и активностите са групирани по интереси, а информацията е точна и достоверна. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин