Колко килца ще качите на почивка? - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Колко килца ще качите на почивка?
Автор: Peika.bg

Както вероятно сте забелязали, учените по света (и преди всичко британските) са заети с това неуморно и ежеминутно да провеждат куп неочаквани, нетрадиционни и често напълно ненужни изследвания на различни теми. В морето от проучвания обаче изплува едно, което може да ви е от полза – ако не за друго, то поне да ви подготви психически. А именно – след почивката в коя държава ще се върнете с най-много килца отгоре.

Оказва се, че посетителите на Кипър и Турция трябва да се чувстват най-застрашени – изкусителните баклави, локуми, дюнери, шашлици, искендери и гевреци могат да им донесат средно между 1,38 и 1,50 кг бонус от почивката. Това показват резултатите от изследване, направено от Fly Thomas Cook, цитирано от iNews.bg. Почивката в Португалия или САЩ също ви обещава средно по над 1 кг на връщане.

Всички, които търсят нискокалорийни дестинации, по-добре да помислят за места като Ирландия, Канада и Германия. Това са единствените три държави в проучването, където туристите отслабват.

Ето и топ 10 на дестинациите, където можете да си докарате някой и друг излишен килограм:

1. Кипър +1,5 кг

2. Турция +1,38 кг

3. Португалия +1,30 кг

4. САЩ +1,08 кг

5. Гърция +0,92 кг

6. Холандия +0,83 кг

7. Франция +0,51 кг

8. Австралия +0,5 кг

9. Италия +0,44 кг

10. Белгия +0,33 кг

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Nelly Mincheva, 23.07.2012 | 15:31
Хаха, потвърждавам числата за Турция, Франция и Гърция. Не е съвсем точно до последния грам, но общо взето такова е положението:))
Абонирайте се за нашия бюлетин