Компания Hyperloop планира да свърже Париж с Амстердам само за 90 минути - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Компания Hyperloop планира да свърже Париж с Амстердам само за 90 минути
Автор: Peika.bg
Компания Hyperloop планира да свърже Париж с Амстердам само за 90 минути

Холандската компания Hardt Hyperloop обяви резултатите от проучване, което им дава надежда, че свръхбързото пътуване с ниска енергия чрез високотехнологични, подобни на влакове системи може да се превърне в реалност в рамките на следващите осем години. 

Според компанията моделът би дал възможност на пътник да стигне от Париж до Амстердам само за 90 минути.

В момента тече дискусия в Холандия като компанията идентифицира пет потенциални маршрута на Hyperloop, които се фокусират върху максимално бързото свързване със столицата. Изследване разгледа въздействието на Hyperloop, като се съсредоточи върху достъпността и връзката с Амстердамския мегаполис и до дестинациите отвъд границите на страната, като резултатите сочат, че с новата система се подобряват времето за пътуване по суша.

Компания Hyperloop планира да свърже Париж с Амстердам само за 90 минути

„Hyperloop за пътници може да се превърне в реалност още през 2028 г. Това, което го прави толкова уникален, е големият капацитет, ниското използване на енергия и високите скорости, които наистина скъсяват значително времето за пътуване. Пътуване между Амстердам и Париж например ще бъде само 90 минути.“, заяви представител на Hardt Hyperloop пред Lonely Planet.

Компанията също така заяви, че реализирането на Hyperloop ще доведе до създаването на нова ежедневна градска система, в която градовете и регионите ще бъдат свързани помежду си както на национално, така и на международно ниво. В Холандия бяха проучени връзките от Амстердам до Гронинген и Амстердам с Хага. На международно ниво проучването се фокусира върху връзките с Дюселдорф, Франкфурт и Париж.

„Hyperloop връзка между Амстердам и Айндховен отнема само 15 минути. А до Дюселдорф може да се стигне за по-малко от половин час. Перспективата за дома и работните разстояния ще бъде коренно променена. Hyperloop е особено добро решение за международни връзки“, каза Стефан Мардж, ръководител на проекта на Hardt Hyperloop.

Наред с това беше проучено и въздействието на Hyperloop върху полетите на къси разстояния и устойчивостта, което предполага, че Schiphol може да извърши промяна към по-екологични международни полети с Hyperloop, обхващащи повече вътрешни пътувания.

Повече информация можете да намерите на официалния сайт.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин