Кордоба - испанския град, който трябва да посетите! - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Кордоба - испанския град, който трябва да посетите!
Автор: Peika.bg
Кордоба - испанския град, който трябва да посетите!

Пътешествениците посещават Испания заради градове като: Барселона, Севиля, Билбао или дори Малага. Но има и друг град, който пази богатства, чакащи да бъдат разкрити.

Става въпрос за Кордоба, в Андалусия. Испанският град има най-много обекти и нематериално културно наследство в света, които са под закрилата на ЮНЕСКО.

Кордоба се намира на около 2 часа път с влак от Мадрид. Това прави града много достъпен за всички, пътуващи от столицата. Той е най-известен със своята джамия, смятана за една от най-невероятните ислямски сгради в света. Тя съществува от времето, когато градът е бил столица на ислямска Испания. Джамията се намира в историческия център на Кордоба. Тя, заедно с улиците около нея, са обявени за световно културно и историческо наследство!

60627

Новото попълнение към списъка на ЮНЕСКО от 2018 г. е халифатският град Медина Азахара. Той е построен в средата на X-и век от династията Омейяд и служи като седалище на халифата на Кордоба. Според ЮНЕСКО градът е разрушен с края на халифата, а останките са забравени за близо 1000 години. Преоткритият обект разполага с пътища, мостове и предмети от бита.

60630

За хората които се чудят кога да посетят Кордоба, могат да го направят по времето на някой местен фестивал. Един от тях е Фестивалът на цветята, който е обявен от ЮНЕСКО за „нематериално културно наследство“.

60632

В рамките на две седмици жителите на града оставят вратите си отворени и започва съревнование за най-красиво украсен цветен двор. Собствениците декорират богато оградите и балконите с цветя– основно жасмин, здравец и карамфил. Победителят не само получава парична награда, но и престиж и възхищение от страна на всички посетители на Кордоба!

60629

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин