Коста дел Сол: Забележителности лятно време - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Коста дел Сол: Забележителности лятно време
Автор: Ралица Василева
Коста дел Сол: Забележителности лятно време

150-километрова плажна ивица и нито един плаж, който да ви разочарова – това е приказната Коста дел Сол (или ако трябва да преведем буквално, Слънчев бряг). Тук слънцето грее 325 дни в годината. Фин пясък, кристални сини води, удобства и водни забавления. Какво повече ви е нужно? Подготвили сме ви списък на най-интересните места, които да посетите по време на своята почивка в Коста дел Сол.

Марбея – Един от най-оживените и красиви курорти, в който можете да срещнете много световни знаменитости. На „Портокаловия площад“ (La Plaza de los Naranjos) ще видите величествени сгради, художествени галерии, както и малки магазинчета, много барове, кафенета и ресторанти. Но Марбея има и малки тесни улички, по които са запазени сгради от XVI век, и амфитеатър, в който се организират концерти и постановки. Над курорта се издигат планините Сиера Бермеха – прекрасно място за разходка или къмпинг. Прочетете още за забележителностите на Марбея.

Мавританският дворец Сохаил – Разположен е на крайморски хълм на 38 м височина в западната част на курорта Фуенхирола. Построен е преди повече от 1000 години и е символ на града. Днес в него редовно се организират концерти и представления. Можете да разгледате просторните му зали и да влезете в защитните кули.

Биопаркът във Фуенхирола (Bioparc Fuengirola) – Тук са събрани три различни свята, защото ще видите растения и животни от Мадагаскар, Африка и Азия. Шимпанзета, тапири, коали, бели тигри, хипопотами, прилепи, папагали, крокодили, игуани, змии са само малка част от животните, с които ще се запознаете. В парка се отглежда огромен боабаб – дърво, превърнало се в негов символ. Биопаркът се намира в центъра на курортния град Фуенгирола. Информация за входни такси и работно време тук.

Аквапарк Михас във Фуенхирола (Parque Aquatico Mijas) – Готови ли сте за водни приключения? Пригответе се за 15-метрови екстремни водни пързалки и огромни водни лабиринти. Разбира се, има и басейн с вълни, спокойна река, по която лежерно да се носите, и горещо джакузи. Изберете слънчево забавление по свой вкус и скачайте във водата. Намира се на 15 минути от центъра на курорта. Полезна информация за парка тук.

Дворецът „Бил-Бил” (Castillio de Bil Bil) – Той е с арабска архитектура. Отвън е боядисан в червено и е украсен с барелефни плочки в типичен мавритански стил. Към двореца има няколко градини с фонтани, където да се разходите. Той е културен център и в него често се организират изложби, концерти и конференции. Намира се в Беналмадена.

Дворецът „Коломарес” (Castillio Colomares) – Завършен е през 1994 г. и е посветен на Христофор Колумб. Дворецът е впечатляващ и обединява всички архитектурни стилове: византийски, римски, арабски и готически. Намира се в планинската част на Беналмадена. Работно време и входни такси тук.

Естепона – Това е курортно градче, запазило традиционния си архитектурен вид. Тук няма да видите безброй високи хотели. Това е идеалното място за спокойна семейна почивка. Плажовете се простират на 21 км по брега.

Дворецът „Сан Луис (Castillio de San Luis) – Той е древна каменна крепост, построена от кралица Изабела в началото на XVI век. Днес от него са запазени част от стените му. Ще ги видите в Естепона.

Сафари-паркът Селуо (Selwo Aventura) – Подарете си една незабравима разходка сред тигри, лъвове, слонове, мечки, различни видове птици. Тук има над 2000 вида животни, включително и нилски крокодили. Ще имате и възможността лично да нахраните жирафите. Намира се на 20 минути път от Естепона. Работно време и входни такси тук.

Специалитети от Коста дел Сол – Задължително опитайте разнообразни морски дарове на барбекю, сардини на шиш или паеля в крайбрежните заведения Калмари, скариди, миди, октоподи, всякакви видове риба, раци и какво ли не още, но каквото и да изберете да опитате тук, няма да сбъркате. Бъдете смели и веднага си поръчайте нещо интересно.

Магазини в Коста дел Сол – В централните части на всички курорти ще намерите много луксозни магазини за дрехи, обувки, чанти и бижута, както и търговски центрове. А по плажните алеи има малки магазинчета за сувенири, плажни аксесоари, керамични изделия.

Спорт – Тук е мястото, където да се научите да играете голф. Можете да избирате измежду 40 игрища. Ако се нуждаете от повече движение, посетете тенис клубовете, отдайте се на конната езда по морския бряг или опитайте гмуркане и водни ски. Ако и това не ви е достатъчно, тогава покорете небето с парапланер, за да видите красотата на целия Коста дел Сол отвисоко.

Нощен живот в Коста дел Сол – Той е особено вълнуващ в центъра на Марбея, където ще намерите много барове, ресторанти, клубове с жива музика и дискотеки. Курортът Торемолинос също се слави с разнообразния нощен живот. И тук има много заведения с модерна музика, както и латино клубове, където да разкършите бедра и да се забавлявате в страстните испански ритми.  

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин