Красотата на Флоренция (галерия) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Красотата на Флоренция (галерия)
Автор: Peika.bg
Красотата на Флоренция (галерия)
Снимка: Pinterest

Флоренция, столица на региона на Тоскана, е сравнително малък град със зашеметяваща архитектура и вкусна хранителна култура. 

Това е един от онези градове, като Венеция или Рим, който трябва да бъде в задължителния списък с пътувания. Разходете се по древните, очарователни улици на града пеша.

Флоренция е събрала толкова много от шедьоврите на изкуството, толкова много история, родила е толкова много велики умове и до днес предлага толкова зашеметяващи гледки, че колкото и пъти да се върнете в "столицата" на Тоскана, никога няма да можете да кажете "Аз вече познавам този град перфектно".

Удивителните сгради, огромните галерии и пълните със съкровища църкви красноречиво говорят за любовта на местните към изкуството.

Разцветът на Флоренция в изкуството, културата и международната търговия започва през XIII в. и достига върха си през XV в., под управлението на фамилията Медичи, които са на власт до края на XVIII в.

Накъдето и да се обърнете във Флоренция, ще видите необикновени творби на изкуството и архитектурата, заради които към града се стичат над 8 млн. туристи годишно

Във Флоренция се ражда Ренесансът в Италия. В града се сливат ренесансовият и неокласическият стил в архитектурата, които изцяло променят облика на ПарижЛондон и РимФлорентинските банкери финансират много от португалските и испанските експедиции по време на Великите географски открития. Двата американски континента пък са наречени на името на флорентинския писател, който твърди, че е техен откривател и картограф – Америко Веспучи. 

Друг интересен факт за Флоренция е, че именно там е била измислена операта, като това е само малка част от наследството на този невероятен град.

 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин