Край на страха от летене с Кафето на баба - Хапване и пийване - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Край на страха от летене с Кафето на баба
Автор: Peika.bg
Край на страха от летене с Кафето на баба

Най-добрият начин да се справите със страха от летенето със самолет е да ударите 2-3 изискани коктейла на борда. Или поне така смятат от най-големите американски авиокомпании, които вече предлагат алкохолни коктейли, сякаш излезли от менютата на най-елитните барове в Ню Йорк.

Например, ако летите с Върджин Америка, можете да пийнете едно Кафе на баба (Grandma's Coffee). Едва ли баба ви е пила точно такъв коктейл, но смесицата от ледено капучино с уиски със сигурност действа успокояващо на нервите и страховете. 

Докато пътувате с Делта пък можете да отпивате Небесен бриз (Sky Breeze) от висока чаша (водка, лимонада и ябълков сок върху лед). Така де, би било неуместно да пиете Небесен бриз, докато сте на по-малко от 10 000 м височина.

Други авиолинии се опитват да бъдат в тон с дестинацията, към която летите. На борда на Юнайтед до и от Хавай предлагат Трейдър Вик'с Май Тай. Трейдър Вик'с е името на верига индонезийски ресторанти из целите Съединени щати (включително и Хавай), чийто основател е един от претендентите за авторството на световноизвестния коктейл Май Тай.

И за да ви накарат да се чувствате съвсем като в небесен бар, скоро от Делта ще предлагат услугата „изпрати питие“, за да можете да почерпите с Маргарита или с шот текила симпатичната дама от другата страна на пътеката.

Летенето вече не е това, което беше. Дългите опашки за проверки, все повече намаляващия размер на ръчния багаж и постоянните промени в правилата за сигурност причиняват все повече стрес на пътниците. А авиолиниите, които сами създават това напрежение, търсят начини да го намалят.

И накрая един безполезен алкохолен факт: пътниците в самолетите в САЩ изпиват най-много алкохол в четвъртък.  

Вижте още от категория Хапване и пийване
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин