Круизно пътуване до никъде и Сингапур - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Круизно пътуване до никъде и Сингапур
Автор: Peika.bg
Круизно пътуване до никъде и Сингапур

От ноември Сингапур ще предложи на своите граждани круизни пътувания, като корабите няма да имат пристанищна цел и ще обикалят във водите около града-държава.

Целта е да бъде подпомогната една от най-тежко засегнатите индустрии в условията на COVID-19, става ясно от съобщение на Туристическия борд на Сингапур.

Пътуванията ще бъдат осъществени от две компании, които организират круизни пътувания в Сингапур - Genting Cruise Lines и Royal Caribbean International.

Корабите трябва да притежават специални сертификати, които гарантират, че се спазват стриктни мерки за безопасност и хигиена в условията на пандемия.

Броят на пасажерите ще бъде ограничен до 50% от капацитета на плавателния съд, като собствениците на корабите ще трябва да гарантират избягването на близък контакт между групите, както и да разработят спешен план при поява на вируса.

Програмата CruiseSafe ще бъде достъпна само за граждани на Сингапур. Преди да се качат на борда, те ще трябва да си направят и тест за наличие на вируса. Екипажът също трябва да има отрицателен тест за COVID-19, а моряците, пътували извън Сингапур, ще трябва да се подложат и на карантина, преди да се качат на борда на круизите. През следващите месеци правителството внимателно ще следи какво се случва с пътуващите с тези круизи, преди да реши какви стъпки да предприеме за сектора, допълват още от организацията.

Туризмът е един от водещите икономически сектори за Сингапур, който е островен град-държава в Югоизточна Азия. Името му идва от санскрит и означава „град на лъва”. Сингапур е смятан за най-чистия и зелен мегаполис в Азия. Той по никакъв начин не отстъпва на модерните мегаполиси – привлича с уникалната си смесица от небостъргачи, търговски центрове и типични местни кварталчета. Мозайката от култури и езици включва китайско, малайзийско и индийско влияние.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин